Presenten a Girona el llibre \"Això no és africà!\" amb motiu del Dia contra l'homofòbia

El divendres dia 17, al café Context, amb el seu autor, Marc Serena

Redacció
10 de maig del 2013


Al món hi ha setanta-vuit països on l'homosexualitat és il·legal i set on es castiga amb pena de mort. El pròxim divendres 17 s'organitzen arreu tot actes per denunciar-ho, coincidint amb el dia internacional contra l'homofòbia i la transfòbia. Girona acollirà aquella mateixa tarda una presentació del llibre "Això no és africà!", que denuncia la situació que viuen lesbianes i gais a l'Àfrica.

"Ara mateix, són la gent més vulnerable del continent més vulnerable", denuncia el seu autor, Marc Serena. "Són persones agredides, apallissades, expulsades de les seves famílies i extorsionades". El periodista creu que és el "pitjor" que et pot passar si has nascut a l'Àfrica. "És el motiu que porta a molts a abandonar casa seva, encara que després aquí poques vegades se'ls concedeix l'asil".

El llibre, publicat per l'editorial La Magrana, destapa per primera vegada la que Serena considera una de les agressions als drets humans "més sistemàtica" i, a la vegada "més silenciada". Una qüestió d'actualitat en un moment que Uganda es planteja instaurar la pena de mort per a homosexuals i considerar com a delicte que les persones que en coneguin casos i no ho denunciïn.

L'acte serà el 17 de maig a les set de la tarda la llibreria cafè Context del carrer Pou Rodó 21 de Girona, organitzat pel recentment creat Consell Municipal LGTB de Girona.