Girona, Temps de Flors: nova edició amb més projectes florals que mai

El dimecres 15 de maig s’obrirà l’exposició fins a les 12 de la nit per facilitar-hi la visita als gironins i gironines

Redacció
22 d'abril del 2013
L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, han presentat aquest matí la 58a edició de Girona, Temps de Flors, que enguany compta amb més projectes florals que en qualsevol de les edicions anteriors i incorpora nombroses novetats. En total, l’exposició, que començarà l’11 de maig i acabarà el dia 19, comptarà amb 145 espais florals, dividits en 84 patis, 51 exposicions florals i 10 jardins, a més de 4 espais al barri de Vista Alegre i al carrer del Carme.

Els espais florals repartits per la ciutat agrupen 195 projectes presentats per diferents artistes nacionals i internacionals. Aquest any es recuperaran espais com el claustre de Sant Pere de Galligants, l’església del Sagrat Cor, el pont de les Peixateries Velles o la rambla de la Llibertat (amb tres exposicions en diferents punts); s’incorporarà la Casa Norat de la Rambla, aprofitant que enguany celebra el centenari, i es consolidarà l’exposició floral al barri del Mercadal, que en aquesta edició portarà a terme el primer concurs de balcons de la zona.

“Hem demostrat que es pot créixer, que es pot millorar, que es pot ampliar l’oferta i que es poden incorporar novetats sense desvestir el que és essencial en el Temps de Flors. El festival uneix, sota un mateix concepte socioeconòmic per a la ciutat, patrimoni, cultura, gastronomia, comerç i turisme, per tal de convertir Girona en un gran aparador de si mateixa cap al món”, ha subratllat l’alcalde de Girona. 

El dimecres 15 de maig i el dissabte dia 18 l’exposició obrirà de les 10 del matí fins a les 12 de la nit(l’horari habitual és de 10 a 21 h). El fet d’ampliar l’horari el dimecres és una novetat d’aquest any “per tal que els ciutadans i les ciutadanes de Girona puguin visitar, gaudir i passejar per l’exposició”, tal com ha assenyalat la regidora Coralí Cunyat.

Cal destacar també com a novetat d’enguany la definició de 10 espai imprescindibles de l’exposició, que aniran acompanyats d’un codi QR explicatiu; la consolidació des serveis per a les persones amb mobilitat reduïda, amb la incorporació d’un itinerari adaptat per a aquelles persones que ho necessitin, i les noves rutes amb el trenet turístic, una de les quals incorporarà una parada a davant de l’estació de trens.

Amb la voluntat d’integrar la cultura en la promoció de la ciutat, durant l’exposició floral es portaran a terme una sèrie d’activitats culturals en la línia de fomentar el turisme de qualitat a Girona. La segona edició del festival Girona A Cappella Festival, que enguany estrena ubicació a la plaça de la Independència; la celebració del Dia Europeu de l’Òpera el 12 de maig a la plaça del Vi, o la promoció dels museus de la ciutat a través d’un mapping a la façana de l’Ajuntament de Girona són algunes de les activitats que cal ressaltar. A més, es portarà a terme el primer concurs SmartFilms Girona, una nova edició del concurs de fotografia digital i un concurs d’Instagram.

Per últim, cal subratllar que l’hostaleria i el comerç de la ciutat s’han involucrat un any més en la celebració del Girona, Temps de Flors. Enguany han augmentat més d’un 40% el nombre de restaurants que participaran a la mostra oferint els menús de flors i ja en són 41, així com els establiments comercials que participaran en el 9è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior, que seran un total de 150 comerços. “Aquest any els establiments nocturns engegaran la proposta ‘Flors de nit’, en la qual proposaran una oferta gastronòmica per allargar les visites més enllà de l’hora de dinar i de sopar”, ha explicat la regidora Coralí Cunyat.