Palafrugell reivindicarà l’ofici de periodista per la diada de Sant Jordi

A través de la 10a edició de la Lectura continuada de l’obra literària de Josep Pla.

Redacció
22 d'abril del 2013
Palafrugell reivindicarà l’ofici de periodista per a la diada de Sant Jordi a través de la 10a edició de la Lectura continuada de l’obra literària de Josep Pla. Enguany, la cloenda d’aquest acte tindrà com a protagonistes diversos professionals de la comunicació, com a homenatge a la tasca periodística de Pla.

Per aquest motiu, s’ha convidat al tancament de la lectura a periodistes i representants dels mitjans de comunicació que treballen a l’àmbit gironí de la informació. Han confirmat la seva participació el Col·legi de Periodistes de Girona, Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya TV3, RAC1, El País, La Xarxa de Comunicació Local, El Punt/Avui, Diari de Girona, La Vanguardia, Ara, Televisió Costa Brava, Revista del Baix Emporda, Revista de Palafrugell, El NOU, Ràdio Palafrugell i els periodistes Salvador García-Arbós, Lluís Poch i Víctor Gay.
 
El llibre que correspon a la lectura d’aquest any és Notes sobre París (1920-21),inclòs aSobre París i França, volum IV de l’Obra Completade l’escriptor palafrugellenc. La lectura, de 12 del migdia a 8 dels vespre, s’il·lustrarà amb fotografies de Joan Pujol-Creus, realitzades a propòsit d’aquest text.
 
A l’entorn de la lectura s’hi han programat un seguit d’activitats, entre elles la redacció i difusió del manifest Sant Jordi a Palafrugell 2013, amb un marcat caràcter reivindicatiu i de defensa de la nostra llengua. En aquesta desena edició es vol potenciar la presència del manifest a través de les xarxes socials, com ara Facebook i Twitter.
 
També cal destacar el lliurament de premis del 38è Concurs Literari Josep Pla i Francesc Alsius a l’INS Frederic Martí Carreras, el dia 26 d’abril, i el 28è Premi Escolar Mestre Sagrera i el 6è Premi de Poesia Fundació Jesús Serra, ambdós el 23 d’abril.
La diada de Sant Jordi tindrà lloc a la plaça Nova i al carrer de Cavallers la tradicional Fira de roses i llibres a càrrec de les floristeries i llibreries de la vila, amb una important presència de les entitats palafrugellenques, i no hi faltarà l’audició de sardanes amb la cobla Foment del Montgrí.
 
A l’entorn d’aquesta data també s’han organitzat diverses presentacions de llibres:Josep Pla i l’invent Costa Brava de David Viñas el 20 d’abril a la Fundació Josep Pla i Les barraques de pescadors de la Costa Brava, coordinat per Jordi Turró el 21 d’abril al Museu del Suro.
 
L’àmbit musical i les arts escèniques també adquireixen protagonisme al TMP amb el concert de Tomeu Penya, que presenta el seu disc el 20 d’abril. El cinema ens portarà la pel·lícula Fènix 11*23 , el 19 i 21 d’abril.
A més, la mainada podrà gaudir el 21 d’abril al TMP de l’espectacle Llorenç de l’àvia. I cal destacar l’àmplia oferta d’activitats familiars tant del Museu del Suro com de la Biblioteca Pública i de la Fundació Josep Pla.
 
L’Oficina de Català renova, el 19 d’abril, la seva proposta amb els 1rs Relats de primavera, una lectura de contes, cartes i poemes de Calders, Tísner, Sales, Alcover i Espriu a càrrec dels alumnes dels cursos de català per a adults, amb acompanyaments musicals i visuals. I l’Àrea d’Educació ofereix un cicle de xerrades Llengües del món, una introducció a llengües amb presència a la població (xinès, àrab, rus i portuguès) i el seu marc cultural, amb diferents tastets gastronòmics.