Comencen els concerts dels 10 anys del Salt The musics a la Mirona

Actuaran Ultima Calle a la Izquierda, Diables d’en Pere Botero i Girrec. Els concerts són els dies 12, 19 i 26 d'abril

Redacció
12 d'abril del 2013
Aquest divendres, dia 12, a les 22.30 h començaran a la Mirona els concerts del desé aniversari del Salt The Musics amb Ultima Calle a la Izquierda (Rap), Els Diables d’en Pere Botero (Percussió) i Girrec (Rock percusionat). La resta de concerts previstos es faran el 19 i 26 d’abril.

La desena edició del Salt The Musics (STM), el concurs per a músics novells de Salt, organitzat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament, proposa aquest any com a novetat un concert en el que el grup guanyador compartirà escenari amb grups d’edicions anteriors, que actuaran acompanyats d’altres artistes saltencs ja consolidats. A més aquest any s’editarà un CD doble amb els participants d’aquesta edició i les gravacions de peces interpretades per grups d’edicions anteriors i artistes reconeguts en l’àmbit musical.
Salt The Músics , durant deu anys, no s’ha limitat a editar un CD amb els grups participants i oferir la possibilitat d’actuar a la Festa Major dels grups guanyadors, sinó que ofereix als participants formació per millorar el seu rendiment artístic tant pel que fa a estar sobre l’escenari com en qüestions tècniques, o suport en la difusió.

Amb la col·laboració de la Casa de la Música de la Mirona els grups participants reben formació en tècniques d’escenari, que els han de permetre treballar de forma adequada amb els tècnics de les sales on actuïn, aprendre a fer correctament les proves de so i saber com ubicar-se a l’escenari.

Els grups participants, un cop superada la fase de formació, fan un concert a la Mirona el mes d’abril i finalment graven un tema inèdit a l’estudi Sound Club de Salt, on Lluís Costa no és limita a gravar el tema sinó que produeix la gravació i ajuda a evolucionar musicalment els grups.

Un cop finalitzat el procés, un jurat decideix quin és el grup guanyador, que actua durant la Festa Major, i rep 300 € en metàl·lic, a més d’un pack promocional per valor de 600 € més, que pot incloure un videoclip, fotografies o la posada en marxa d’un lloc web. El grup guanyador, per altra banda, passa a ser finalista del concurs INTRO de Girona.

L’STM va començar el 2002 a petició dels joves de la vila per donar sortida als que sentien inquietuds musicals i es queixaven de no tenir lloc on actuar. Després d’aquesta primera edició cada any s’ha gravat un CD amb els grups participants.

Actualment es poden inscriure al STM un màxim de dotze grups –que es seleccionen per ordre d’inscripció- dels que com a mínim un dels seus membres ha de ser de Salt i s’accepten tots els estils musicals. Els concursants no es poden presentar a dues edicions consecutives i poden participar un màxim de quatre edicions.