Girona declara persona «non grata» Llanos de Luna

Redacció
27 de març del 2013
La moció per declarar Llanos de Luna persona 'non grata' ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern, ICV i la CUP (que és qui l'ha presentada)
La moció per declarar Llanos de Luna persona 'non grata' ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern, ICV i la CUP (que és qui l'ha presentada) | Xavier Pi
La moció per declarar Llanos de Luna persona 'non grata' ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern, ICV i la CUP (que és qui l'ha presentada) Foto: Xavier Pi

Girona s'ha convertit en la primera ciutat que declara la delegada de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, persona 'non grata'. Ho ha fet possible una moció presentada per la CUP-Rcat durant un ple extraordinari celebrat aquest vespre, que ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern de CiU i els del grup municipal d'ICV.

El text no és queda curt i titllalla l'actitud de la delegada com la d'una "virreina d'una colònia" i critica la seva posició "hostil" cap a la ciutat, per haver portat als jutjats la contractació dels trens de l'Onze de Setembre i la declaració de territori lliure i sobirà. "No ho aprovem per caprici", ha subratllat l'alcalde, Carles Puigdemont. El PP ha votat en contra de la moció i el PSC s'ha abstingut.