Els alcaldes denuncien a Gispert el setge de Llanos de Luna

Batlles de Ponent i president dels consells comarcals demanen ampara al Parlament

Redacció
22 de març del 2013
Els alcaldes de Lleida, aquest matí al Parlament.
Els alcaldes de Lleida, aquest matí al Parlament. | QS/ND
Els alcaldes de Lleida, aquest matí al Parlament. Foto: QS/ND

Diversos alcaldes i presidents de consells comarcals de la demarcació de Lleida han lliurat avui a de Gispert un escrit en què exigeixen un canvi d'actitud de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, respecte a les institucions locals del país i demanen l'empara de les institucions catalanes davant el que consideren una "campanya planificada d'assetjament".

Els alcaldes i presidents de consells comarcals han traslladat a de Gispert la seva "inquietud" i "sorpresa" pels requeriments que han rebut perquè posin la bandera espanyola als edificis públics, quan en molts casos, argumenten, "fa molts anys que no hi són ni aquesta ni cap". A més, recalquen que en aquests moments cal "cercar solucions als problemes" en lloc de "crear un problema on no n'hi ha".

Després de l'audiència, la presidenta del consell comarcal de l'Urgell, Rosa Maria Mora, ha manifestat que "ens ha sorprès aquesta imposició, i ho fem arribar al Parlament del nostre país", i ha subratllat que "nosaltres volem la pau social als nostres pobles".