Els hostalers volen que els camions continuïn a la N-II

Creuen que la prohibició de circular-hi per reduir-ne la sinistralitat els perjudicarà econòmicament

Redacció
20 de març del 2013
576_1270706956fotocamions
576_1270706956fotocamions | Joan Guirado
Camions circulant per la carretera N-II. Foto: Joan Guirado.

Els empresaris de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines estan en desacord amb la mesura que prohibirà, a partir del 2 d'abril, el pas de camions de més de 12 tones per l'N-II de Maçanet de la Selva a la Jonquera, mesura adoptada per reduir la sinistralitat de la via. La junta directiva ha enviat dues cartes exposant els motius de la seva oposició a la ministra de Foment, Ana Pastor, i al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en què argumenten que els camioners són un públic potencial d'hotels i restaurants a peu de carretera, i que amb l'entrada en vigor de la prohibició aquests establiments perdran clients.

Segons dades de la federació, que reuneix més de 1.500 empreses del sector d'arreu de la demarcació de Girona, la restauració a les comarques gironines ha baixat entre un 30% i 50% els seus ingressos respecte el 2011.

El RACC calcula que, en els últims quatre anys, hi ha hagut un mort o ferit greu setmanal a la N-II . Més d'un centenar de veïns de Bàscara van tallar la carretera al seu pas pel municipi a principi de febrer per denunciar-ne la perillositat, sobretot a causa de l'alta freqüència de camions que hi circulen i el mal estat de la carretera.

La solució: arreglar la carretera

Els empresaris exposen a l'escrit que són conscients "del patiment dels habitants del poble de Bàscara" per on passen molts camions i hi ha nombrosos accidents. Ara bé, consideren que la solució a aquest problema no és fer passar els camions per l'AP-7, sinó que el que cal és fer les obres compromeses de millora i desdoblament de l'N-II. A més, alerten de les "incomoditats" que suposarà per als clients de l'autopista haver de circular i compartir serveis amb major nombre de camioners "que alenteixen el trajecte".

Un dels vehicles accidentats a la N-II. Foto: Marina López / ACN