Comença la preinscripció escolar, amb 6.200 places més

La davallada de la natalitat fa que se n'ofereixin menys al primer curs d'Educació Infantil

per NacióGirona, 12 de març de 2013 a les 19:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Primer dia de curs al CEIP Les Corts, a Barcelona Foto: Oriol Campuzano

Entre aquest dilluns i el proper 22 de març, les famílies que vulguin escolaritzar els seus fills en centres públics o concertats hauran de fer la preinscripció escolar. El curs 2013-2014 comptarà amb 6.200 places més per nens d'entre els 3 i els 12 anys, i en total, s'oferiran 1.066.228 de places repartides arreu de Catalunya per garantir l'escolarització de tots els infants. La davallada de la natalitat però, fa que hi hagi 3.390 places menys al primer curs d'Educació Infantil i obliga a tancar més de 120 grups a tota l'etapa. Per compensar-ho, però, Ensenyament ha augmentat en 371 els grups a Primària, i respondre així a les necessitats demogràfiques de la població.


El 98'5% dels pares i mares que opten per l'opció pública o concertada a l'hora d'escolaritzar els seus fills, s'han trobat amb 1.000 places afegides a primer de Primària i 600 menys a primer d'ESO, un cicle que, malgrat tot, augmenta el nombre d'alumnes. Així, en total, s'ofereixen 81.875 places a P3, 83.825 a Primer de Primària i 76.830 a primer d'ESO.

La nova situació demogràfica fa que es perdin 128 grups a Educació Infantil, i 12 a ESO, mentre que a la Primària n'hi haurà 371. A tots els cursos hi haurà més grups, excepte P3 i P4, i Ensenyament haurà de tornar a utilitzar més mòduls prefabricats per respondre a les puntes demogràfiques. Paral·lelament, prepara el tancament progressiu d'alguns centres com el Xarau de Cerdanyola del Vallès, El Castell de Tona o Can Montllor de Terrassa.


Els criteris de preinscripció són els mateixos que l'any passat i només Manresa segueix l'exemple de Barcelona i augmenta les àrees d'influència, mentre que Gavà, Viladecans i Palamós se sumen a la llista de municipis, juntament a Mataró i Cornellà de Llobregat, per utilitzar la zona escolar única i repartir així la població escolar de tot el municipi.

 

Participació