Joaquim Nadal prepara biografia política

Redacció
09 de març del 2013
Joaquim Nadal al Parlament de Catalunya
Joaquim Nadal al Parlament de Catalunya | ACN
Joaquim Nadal al Parlament de Catalunya Foto: ACN

La retirada de Joaquim Nadal de la primera línia política ha fet que el socialista tingui més temps per dedicar-se a llegir, rellegir i escriure. Per explicar el més interessant dels seus moments com a alcalde, diputat, conseller i líder parlamentari del PSC, Nadal té en ment materialitzar un llibre que està començant a preparar i que podria estar llest en un parell d'anys. L'encara president de la federació del PSC de Girona assegura que va començar a escriure "uns dietaris, a l'estil de Ferran Soldevila", l'any que va arribar a la universitat anglesa de Liverpool. "Tinc dietaris des del 1970. Tinc agendes any a any amb comentaris escrits cada dia", explica.
 
"El volum d'informació que això representa és enorme, i de vegades penso que acabaré enterrat i no podré reciclar-la", diu Nadal amb certa ironia. Però el socialista també afirma que "fent una utilització intel·ligent d'aquest material" algun dia serà possible fer un llibre parlant "de la realitat que he viscut, de les relacions amb el meu partit, amb altres partits, i amb els presidents de la Generalitat que he conegut".
 
L'exconseller, però, no només té aquest projecte i també té previst publicar un altre llibre de caràcter més personal i entranyable. "És possible que faci un tipus d'assaig memorialístic sobre els anys de la infància i l'adolescència", explica, tot afegint que aquest podria ser "un petit llibre per d'aquí un any i mig o dos". 
 
Tot i la gran informació acumulada i les vivències personals i polítiques que assegura tenir, Nadal afirma que "ningú ha de patir" pel que pugui explicar en altres llibres. Ni tan sols els seus rivals o companys polítics. Alhora, adverteix que no seran les últimes publicacions d'aquest estil que pensa fer. "No faré encara unes memòries, em sento massa jove per unes memòries. Faré una altra cosa", ha dit.