Catorze anys del «Dictat en català» de Perpinyà

Redacció
23 de febrer del 2013
Alguns dels participants a l'edició de l'any passat.
Alguns dels participants a l'edició de l'any passat. | Ajuntament de Perpinyà
Alguns dels participants a l'edició del dictat de l'any passat. Foto: Ajuntament de Perpinyà.

El dissabte 2 de març tindrà lloc al al satèl·lit del Palau de les Exposicions de Perpinyà la catorzena edició del Dictat en català , que servirà per determinar quin perpinyanès escriu millor la llengua de Verdaguer. Iniciat el 2000, el Servei d’Afers Catalans de la Vila de Perpinyà col·labora amb diferents entitats nord i sud catalanes perquè l'esdeveniment sigui un èxit, fins al punt que, en d'altres ocasions, s'hi han arribat a aplegar prop de 650 "alumnes".

Segons el propi consistori, el dictat "vol ser un acte festiu i d'homenatge al català, que demostri que la llengua encara viu malgrat les interdiccions".

Entre les entitats que organitzen el dictat, hi ha la Federació per a la Defensa de la Llengua i Cultura Catalanes, Ràdio Arrels, el Col·lectiu de professors de català per a adults, l'APLEC, Òmnium Cultural de la Catalunya Nord, el departament de Política lingüística de la Generalitat de Catalunya, l'editorial Larousse, l'Institut d'Estudis Catalans, la Fundació Gran Enciclopèdia Catalana, l'Editorial El Trabucaire i la Fundació Festival de Perelada.