Dimiteix el secretari d'Organització d'ERC pel cas Manga

Esquerra Republicana accepta la dimissió de Josep Carrapiço

Redacció
22 de febrer del 2013
El president d'ERC a Girona, Josep Carrapiço, acompanya als diputats Pere Bosch i Carme Capdevila
El president d'ERC a Girona, Josep Carrapiço, acompanya als diputats Pere Bosch i Carme Capdevila | Tania Tapia / ACN
El president d'ERC a Girona, Josep Carrapiço, acompanya als diputats Pere Bosch i Carme Capdevila Foto: Tania Tapia / ACN

El secretari d’organització de la secció local d’Arbúcies i actual secretari d’organització d’Esquerra Republicana, Josep Carrapiço, ha presentat la seva dimissió arran d’haver estat cridat a declarar en relació a la investigació del Cas Manga que afecta el Consell Comarcal de la Selva, i malgrat "no estar imputat".

A través d'un comunicat la direcció republicana ha comunicat que l’ha acceptada de forma cautelar fins que s’escateixin els fets. Carrapiço ha pres aquesta decisió en "compliment del seu compromís ètic i amb la voluntat de no perjudicar el partit". "Tanmateix, defensarà la seva innocència davant la justícia en cas de ser imputat".

D’altra banda, la membre de la comarcal d’ERC a la Selva, Carme Córdoba, també ha presentat la seva dimissió, i s’ha donat de baixa de militància del partit republicà. Esquerra Republicana ha expressat "la seva consternació" pels fets.

L'operació 'Manga' és la segona fase de l'anomenada operació 'Pokémon' iniciada a Galícia i que investiga una suposada trama de corrupció basada en adjudicacions fraudulentes de serveis públics. El cas 'Manga' s'ha saldat amb nou detinguts, quatre d'ells a les comarques gironines.