Els Amics de les Arts triomfen als premis populars d'Enderrock

Redacció
22 de febrer del 2013
Els Amics de les Arts han omplert el Palau de la Música Catalana aquest diumenge.
Els Amics de les Arts han omplert el Palau de la Música Catalana aquest diumenge. | Rosanas, Elisenda - ACN
Els Amics de les Arts, en directe al Palau de la Música Catalana. Foto: ACN

Els Amics de les Arts han estat els principals guanyadors dels Premis Enderrock per votació popular, que s'han donat a conèixer aquest divendres. El grup barceloní n'ha aconseguit quatre, els de millor artista, lletra de cançó, videoclip ('Monsieur Cousteau') i pàgina web, mentre que Txarango, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi i Cesk Freixas n'han aconseguit tres cadascun.

Així, Txarango han aconseguit els premis al millor disc ('Benvinguts al llarg viatge'), directe i grup revelació, mentre que Roger Mas s'endú els de millor artista, directe i cançó ('El dolor de la bellesa') en la categoria de folk i Cesk Freixas els de millor grup, disc ('Tocats pel foc') i directe en cançó d'autor.

Altres premis destacables són els de la millor cançó de pop-rock, per al 'Pa amb oli i sal' de Blaumut, el de millor cançó de cançó d'autor, per a 'Fil de llum' d'Andreu Rifé, i el millor disc de folk per a 'Aires de primavera' de Terratombats. Pel que fa al jazz, Andrea Motis & Joan Chamorro Quintet han aconseguit dos premis, els de millor grup i directe. Macaco ha estat triat com a millor artista en altres llengües.

La gala de lliurament dels premis tindrà lloc el 7 de març al Teatre Municipal de Girona en la que és la primera ocasió que aquests premis es lliuren fora de Barcelona. La vetllada comptarà amb les actuacions de Cesk Freixas i Miquel Abras, Ja T'Ho Diré, Macaco, Orxata Sound System i Roger Mas i la Cobla Sant Jordi.