Dimiteix l'alcalde de Sant Hilari Sacalm, imputat en el «cas Manga»

Robert Fauria va ser ser detingut per presumpta relació amb una trama corrupta d'adjudicacions públiques arreu de l'Estat, i poc després va quedar en llibertat amb càrrecs

Redacció
22 de febrer del 2013
Robert Fauria durant la compareixença al Consell Comarcal de la Selva.
Robert Fauria durant la compareixença al Consell Comarcal de la Selva. | Marina López
Robert Fauria durant la compareixença al Consell Comarcal de la Selva. Foto: Marina López.

El president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CiU), ha dimitit avui dels seus càrrecs per la seva presumpta relació amb una trama corrupta d'adjudicacions públiques. El 14 de febrer va ser detingut conjuntament amb nou persones més arreu de l'Estat, i el 17 va quedar en llibertat amb càrrecs , acusat de delictes com suborn o tràfic d'influències.

Avui, Fauria ha defensat la seva innocència, confiant que al llarg del procés judicial es demostri que no ha actuat de forma il·legal en cap moment. Fauria diu que ha pres aquesta decisió "dolorosa" perquè el procediment judicial ha causat un dany "irreparable" al seu entorn i per mantenir les dues institucions d'on és màxim responsable apartades de l'ombra de la sospita. També ha lamentat que actualment hi hagi un clar procés de "judicialització de la política".

La titular del jutjat d'instrucció 1 de Lugo, Pilar de Lara, va deixar-lo diumenge passat en llibertat sota fiança de 18.000 euros, i només va ordenat l'ingrés a presó d'un dels detinguts, Alexandre Ros, administrador de l'empresa GRS Arc Local. El funcionari del Consell Comarcal de la Selva Joan Carles Feliu va quedar en llibertat sota fiança de 5.000 euros i l'apoderat de l'empresa, Josep Maria Franch, en llibertat sense fiança.