La Marató de Donació de Sang bat rècords a Arbúcies

La solidaritat ciutadana permet fer 269 extraccions en una jornada festiva i participativa

Redacció
19 de febrer del 2013
Rècords de donantsa de sang a Arbúcies
Rècords de donantsa de sang a Arbúcies | AJA
Rècords de donantsa de sang a Arbúcies Foto: AJA

Una vegada més, el poble d’Arbúcies va demostrar el passat cap de setmana la seva consciència solidària al participar de forma massiva a la Marató de Donació de Sang que es va portar a terme al poliesportiu de Can Delfí. Al final de la jornada s’havien realitzat 269 extraccions de sang i s’havien desestimat per diferents problemes 17 oferiments. La xifra suposa el rècord de donants a Arbúcies, superant les 244 de la marató de fa dos anys.

“El que més cal destacar es la implicació de tot el poble, tant de les entitats com de les persones que han mostrat la seva solidaritat”, explica Albert Mañé, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Arbúcies. “La jornada es va convertir en una festa, amb la participació molt activa dels geganters, els New Serafins, l’Agrupació Sardanista, l’Associació de Botiguers i moltes altres entitats”.

Al poliesportiu de Can Delfí s’hi varen instal·lar 12 punts d’extracció que varen agilitzar molt el treball per atendre a tots els donants. La diversitat dels donants va quedar palesa al llarg de tota la jornada. Per edats, el sector que més es va implicar va ser el que va des de 34 a 55 anys, que varen sumar 163 donacions. Però l’edat dels donants anava des dels 18 als 70 anys.

Les coques i els pastissos que s’oferien als donants varen ser cedits per les pastisseries i els forns del poble. La música dels New Serafins, la presència dels Gegants d’Arbúcies, les sardanes i els globus que es varen oferir als nens varen convertir el pavelló en un lloc d’acollida i participació ciutadana. Cal destacar la tasca realitzada per Glòria Salvador i Marta Mas, que enguany varen prendre el relleu de Montse Bosch i Rosa Frigola com a delegades de la Germandat de Donants de Sang a Arbúcies.