Els bombers fan tres rescats de muntanya amb ferits

Al Ripollès i a la Selva

Redacció
16 de febrer del 2013
Un simulacre de rescat exercit pels bombers la setmana passada.
Un simulacre de rescat exercit pels bombers la setmana passada. | DI
Un simulacre de rescat exercit pels bombers de la Generalitat.

Una dona de 53 anys ha resultat ferida amb una possible fractura al turmell en caure mentre estava realitzant una ruta per la cresta dels Castellets, a zona de les Agudes del massís del Montseny, a Arbúcies (la Selva). Un cop s’ha pogut localitzar l’accidentada, tasca dificultada en part per la gran nuvolositat que hi havia a la zona, se l’ha estabilitzat i evacuat amb llitera fins al lloc on estava aterrat l’helicòpter. Un cop allà, se l’ha evacuat a l’hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta.
 
A migdia s’ha rebut l’avís d’un altre rescat a Queralbs on hi havia un excursionista ferit amb una luxació a l’espatlla. Al lloc de l’accidentat, a la zona del Pic de l’Àliga, s’han desplaçat efectius del GRAE amb l’helicòpter dels Bombers de la Generalitat. Un cop allà, han atès i evacuat el ferit, un veí de Breda de 30 anys, fins a l’helisuperfície de Campdevànol on l’esperava una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per portar-lo a l’hospital.

Finalment a les 15.51 hores, s’ha rebut l’avís d’un altre accident de muntanya a Queralbs. Una persona que estava fent una ruta per la zona de Noufonts, a la Vall de Núria, amb altres companys s’ha fet una torçada al turmell i no podia continuar la marxa. Al rescat, han anat dues dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat amb personal del GRAE. Han atès i evacuat al ferit fins a l’helisuperfície de Campdevànol on s’ha fet el trànsfert amb l’ambulància del SEM per portar-lo fins a l’hospital.