Fins a 500 polítics, empresaris i dirigents civils catalans, espiats

Redacció
15 de febrer del 2013
Els espies en plena feina.
Els espies en plena feina. | FBI
La investigació sobre la suposada xarxa d'espionatge a Catalunya va fer 500 informes sobre polítics i empresaris, segons revela aquest divendres La Vanguardia, que apunta que la majoria de partits han encarregat espiar i durant molt temps a altres formacions, empresaris i persones de la societat civil a l'agència de detectius Método 3. Segons aquest diari, José Zaragoza és qui va encarregar l'espionatge a Alicia Sánchez-Camacho. A banda, El Mundo publica que el PSC també va encarregar investigar les connexions entre la trama del Palau de a Música i els Pujol.

Fonts properes a la investigació expliquen a La Vanguardia que les escoltes a Sánchez-Camacho han destapat un entramat d’abast impredictible. Encara que la investigació és en una fase inicial, fonts properes al cas assenyalen que el tipus i nombre d’afectats per l’espionatge és molt ampli, i que tota aquests informes haurien estat encarregats i pagats per un gran ventall de formacions polítiques a l’agència de detectius Método 3 i possiblement a altres firmes del sector.

L'abast dels dossiers que s’investiga seria tan gran que la Prefectura Superior de Policia de Catalunya hauria organitzat un equip especial per indagar presumptes casos d’espionatge polític que rebria fins i tot reforços de les unitats de Madrid.