Urbanisme veu bé la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca

El tema ha provocat una agre polèmica entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal de la Garrotxa.

per NacióGirona, 15 de febrer de 2013 a les 09:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Comissió d’Urbanisme de Girona (CUG) ha emès un informe favorable amb precisions, que és previ a l’aprovació provisional del Pla especial del nou Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa, la planta de triatge, que s’ubicarà a Sant Jaume de Llierca. La proposta d’ubicació escollida per la Comissió, en sòl no urbanitzable, se situa al sud del sòl industrial Pla de Politger, que es troba entre l’autovia A26 i el riu Fluvià.
 

La proposta es valora favorablement per la seva compatibilitat urbanística i territorial, amb algunes precisions pel que fa a aspectes ambientals que hauran de ser valorats en el marc de l’avaluació ambiental del document. Aquestes puntualitzacions emfasitzen la necessitat de garantir que la ubicació del Centre de Gestió de Residus no suposi una disminució significativa de la permeabilitat del sòl i també que no afecti negativament a la connectivitat territorial. Igualment, al llarg de la tramitació del document s’haurà de vetllar per garantir-ne l’accés, qüestió vinculada a la modificació del Pla parcial del sector SAU-4, que també s’ha tractat durant la Comissió.

La ubicació de la planta de triatge ha aixecat molta polseguera, entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de la població, que no veu bé la ubicació de l’equipament.

 

Participació