Cobrava 2.000 euros a immigrants per fer contractes il·legals

La policia espanyola ha detingut l'acusat a Salt, on era conegut com a karateka

Redacció
12 de febrer del 2013
La policia espanyola ha detingut un karateka de Salt (Gironès) per fer contractes il·legals a immigrants a canvi de cobrar-los quantitats que anaven des dels 1.700 als 2.300 euros. Com a mínim, els agents tenen constància que l'home va arribar a portar aquest engany a la pràctica en vuit ocasions.

La majoria dels nouvinguts a qui estafava són subsaharians. Es dóna la casualitat que el detingut, Josep F.S., és el coordinador i un dels responsables de l'Associació d'Arts Marcials i Defensa personal del municipi que, precisament, no té cap treballador en plantilla. L'home facturava els diners que cobrava als immigrants en concepte de quotes o classes de gimnàs inexistents. La investigació continua oberta.

La detenció s'ha fet en el marc d'una operació que la policia espanyola ha batejat amb el nom de 'Grua', una au venerada a Orient i -precisament- relacionada amb les arts marcials. Els agents de la Unitat contra les xarxes d'immigració il·legal i falsedat documental (UCRIF) van endur-se el coordinador de l'associació saltenca per haver fet contractes de treball fraudulents a immigrants.

Com a mínim, se sap que el karateka, Josep F.S., va portar a terme aquest engany en vuit ocasions. La majoria dels nouvinguts eren subsaharians, i tots ells pagaven entre 1.700 i 2.300 euros per la gestió. A canvi, el detingut els hi confeccionava contractes falsos de treball, que després presentava davant l'oficina d'estrangeria de Girona per obtenir autoritzacions de residència temporals.

Allò curiós del cas és que, precisament, l'Associació d'Arts Marcials i Defensa Personal de Salt (que es troba en uns baixos del carrer Francesc Macià) no té cap treballador en nòmina. Segons indica la policia espanyola, es tracta d'una entitat "sense ànim de lucre i que sufraga les seves despeses amb aportacions dels socis".

El detingut feia passar els diners que li pagaven els immigrants sota el concepte de quotes o classes de gimnàs, que mai s'arribaven a fer. La policia manté la investigació oberta per acabar d'aclarir els fets.