Tot a punt pel Fòrum Gastronòmic Girona 2013

Més de 40 cellers catalans estaran presents a l’espai firal del Fòrum

Redacció
29 de gener del 2013
Un moment de la presentació del Fòrum Gastronòmic Girona 2013. D’esquerra a dreta: Jaume Von Arend (codirector Fòrum Gastronòmic), Josep M. Matamala (director Incatis), Pep Palau (codirector Fòrum Gastronòmic) i Ramon Ramos (director Patronat Turisme Girona Costa Brava)
Un moment de la presentació del Fòrum Gastronòmic Girona 2013. D’esquerra a dreta: Jaume Von Arend (codirector Fòrum Gastronòmic), Josep M. Matamala (director Incatis), Pep Palau (codirector Fòrum Gastronòmic) i Ramon Ramos (director Patronat Turisme Girona Costa Brava) | Damm
Un moment de la presentació del Fòrum Gastronòmic Girona 2013. D’esquerra a dreta: Jaume Von Arend (codirector Fòrum Gastronòmic), Josep M. Matamala (director Incatis), Pep Palau (codirector Fòrum Gastronòmic) i Ramon Ramos (director Patronat Turisme Girona Costa Brava). Foto: Damm

Aquest dilluns, dia 28, s'ha presentat a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona el Fòrum Girona 2013, que se celebrarà del 24 al 26 de febrer, en un acte que ha reunit alguns dels xefs i ponents de l’actual i passades edicions amb patrocinadors, expositors, empreses, organitzadors i altres personalitats del panorama enogastronòmic actual.

Jaume von Arend i Pep Palau, com a màxims representants del Fòrum, i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, han fet un repàs detallat de les diferents activitats que conformen el programa de l'esdeveniment.

Von Arend ha ressaltat algunes de les novetats d’aquesta edició, entre les quals, el fet que per primer cop, les sessions de diumenge també s’obren als professionals. A més, ha fet un repàs als principals concursos que es resoldran en el transcurs de l’esdeveniment: “Coneixerem el guanyador del Cuiner de l’Any 2013, qui s’emporta els Premis Mercader, en reconeixement de la trajectòria professionals de cuiners, enòlegs, responsables de servei de sala i productors, i per primera vegada, hi acollirem el prestigiós World Chocolat Master del grup Barry-Callebaut”.

Per últim, tancant la tanda d’intervencions, Pep Palau ha fet una incursió en la resta d’activitats gastronòmiques que conformen el programa de l’edició 2013 destacant “l’aposta clara que fem enguany per la cuina del país, sense oblidar grans noms del panorama internacional que es farà palès a través dels parisencs David Toutain i Pascal Barbot, i del gran i reconegut xef peruà Gaston Acurio”.

De moment, al programa només hi apareixen dues activitats del Fòrum Vi, ambdues per al dimarts 26. La primera, a les 16h, en que el sommelier Josep Roca (Celler de Can Roca) farà la conferència "Vins d'àmfora. Un viatge de retorn?" a l'espai Ateneu 2. A les 18:00 començarà la taula rodona "De la terra a la copa, enòlegs i sommeliers" en que participaran els sommeliers Roger Viusà (Plaça del Vi, 7), César Cànovas (Monvinic), Ferran Centelles (Wineissocial), també a l'espai Ateneu 2.

L’espai firal del Fòrum hi haurà una gran representació de cellers catalans, amb especial presència dels de la DO Empordà.

Llistat de cellers expositors:

Abadal
Agrícola Sant Josep
Agustí Torelló, S.A.
Blanc Pescador
Bodegues Binifadet
Casa Gran de Siurana
Castell Peralada
Cavas Torelló
Celler Arché Pagès
Celler Can Sais
Celler Cooperatiu d'Espolla
Cellers d'en Guilla
Celler Ecològic Finca Parera
Celler Martí Fabra
Cims de Porrera
Clos d'Agon
Codorniu
Cresta Rosa
DO Empordà
Domini de la Cartoixa
Espelt Viticultors
Gamma Lafou
Jean Leon
Joan d'Anguera
Josep Foraster
Juvé i Camps
La Vinyeta
Loxarel
Mas Alba 1748, SL
Mas Llunes
Mas Martinet
Maset Plana
Mont-Ferrant, S.A
Oliver Conti
Oller del Mas
Pagès Entrena
Pascona Montsant
Pere Guardiola
Roig Parals
Sota els Àngels
Torres
Trobat
Venus Universal
Vinyes dels Aspres