Els camions d'alt tonatge no podran circular per l'N-II a Girona

Redacció
25 de gener del 2013
L'accident mortal ha tingut lloc a la variant de Girona, quan el cotxe ha envaït el carril contrari per causes que s'estan investigant
L'accident mortal ha tingut lloc a la variant de Girona, quan el cotxe ha envaït el carril contrari per causes que s'estan investigant | Xavier Pi / ACN
Imatge d'un accident mortal a l'N-II Foto: Xavier Pi / ACN

El Ministeri de Foment i el Departament de Territori i Sostenibilitat treballen per tancar un acord per prohibir que els camions d'alt tonatge tinguin prohibit circular per l'N-II al seu pas per les comarques gironines. Aquests camions estaran obligats a passar per l'AP-7 i, per tant, també s'està en converses amb Abertis per tal de bonificar-los part del peatge.

Segons el conseller del ram, Santi Vila, aquesta mesura es podria aplicar en els propers mesos perquè "la coincidència amb la ministra és total". Les dues administracions estan acabant de decidir a quins vehicles s'aplica la prohibició. Segons Vila, els criteris són el tonatge de cada camió i si fa un recorregut llarg o no.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s'ha mostrat confiat que en els pròxims mesos es prendran decisions que afavoriran la seguretat de l'N-II al seu pas per les comarques gironines. "Vull ser caut, però auguro que aquest serà la legislatura de la solució de l'N-II", ha valorat el conseller, que diu que existeix bona sintonia amb el ministeri per resoldre els dèficits que presenta la infraestructura.