La carrossera Noge d'Arbúcies tanca i deixa 93 treballadors sense feina

CCOO rebutja l'anunci de tancament i la forma com l'empresa ha anunciat la decisió

Redacció
24 de gener del 2013
Façana de l'empresa Noge
Façana de l'empresa Noge | Web Noge
Façana de l'empresa Noge Foto: Web Noge

La crisi econòmica continua causant estralls al Baix Montseny ja que ahir es va conèixer la decisió de la direcció de la carrossera Noge d'Arbúcies de baixar portes i extingir els 93 contractes dels treball, segons que ha informat CCOO de Girona .

En aquest sentit, el Sindicat d’Indústria de CCOO de Girona rebutja la decisió de NOGE d’acomiadar tota la plantilla i tancar l’empresa per la via del concurs de creditors, i reprova la forma en què l’empresa ha comunicat la decisió al Comitè d’Empresa, sense respectar la legislació laboral a l’hora d’informar-los i sense donar-los l’oportunitat de buscar una solució alternativa que no representi el cessament definitiu de l’activitat.

Ahir a la tarda, la direcció va comunicar al Comitè d’Empresa que havia presentat una sol·licitud al Jutjat Mercantil de Girona per a l’extinció de la totalitat dels contractes de treball i la liquidació de l’empresa, davant la impossibilitat de complir el conveni aprovat per sentència el passat 27 d’abril de 2011, com a conseqüència del concurs voluntari de creditors declarat l’11 de març de 2010. NOGE va fer aquest anunci en el marc d’una reunió que havia demandat el Comitè d’Empresa per exigir-li explicacions per l’impagament del 60% de la nòmina de desembre.

El passat mes de novembre, CCOO ja havia interposat una denúncia contra NOGE davant la Inspecció de Treball pel retard en el pagament de les nòmines, un tema que a data d’avui encara no s’ha resolt. Noge és una empresa d’Arbúcies que es dedica a la fabricació de carrosseries per a autocars.