El jutge resol que Girona es va excedir amb els trens de l'11-S

També es retreu el recurs del govern espanyol i es condemna les dues parts a pagar els costos

Gironainfo.cat
21 de gener del 2013
Imatge de l'11-S a l'estació de tren de Girona
Imatge de l'11-S a l'estació de tren de Girona | ACN
Imatge de l'11-S a l'estació de tren de Girona Foto: ACN

El jutjat contenciós número 1 de Girona ha donat la raó a l'Estat espanyol i ha resolt que l'Ajuntament de Girona es va excedir del seu àmbit competencial al contractar un servei especial de trens per desplaçar els ciutadans fins a la manifestació de l'11-S a Barcelona. En la sentència, el magistrat considera que l'Ajuntament es va excedir perquè la manifestació de la diada tenia un caràcter "clarament supramunicipal".

D'altra banda però, el jutge també ha retret al govern espanyol l'intent d'utilització de les institucions amb la intenció "d'aconseguir beneficis de caire polític o electoral" i considera que s'han malbaratat recursos humans i econòmics. Així, el magistrat ha condemnat a totes dues parts a pagar els costos del procés.

L'Ajuntament de Girona va conèixer el passat 20 de novembre que la delegada del govern espanyol a Catalunya havia interposat una demanda contra la institució per haver contractat els dos trens que van sortir de Girona i Figueres amb destí a Barcelona amb motiu de la multitudinària manifestació de la Diada.La demanda de l'Estat tenia com a objectiu que s'anul·lés el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona del 7 de setembre, a través del qual es formalitzava la contractació dels dos combois. Uns trens que es van pagar amb els diners dels bitllets i que, a més, van generar un superàvit de 2.500 euros que es va destinar al Banc dels Aliments.