Cremen una estelada en directe en una TV digital de Madrid

Redacció
12 de gener del 2013
Armando Robles, director d'Alerta Digital Televisión, ha cremat avui en directe davant les càmeres una bandera estelada durant una entrevista amb Gerard Bellalta, president de l'entitat "Catalunya Despierta Ya".

L'acció ha arrencat quan el director i presentador del programa ha preguntat a Bellalta què representava per a ell la bandera estelada, a la qual cosa ha respost: "Un drap penjat que no representa ningú, que no pot representar ningú", i ha recordat que en la seva versió de l'estel vermella, la feia servir "una banda terrorista que es deia Terra Lliure, i que ara la posa als seus cartells una força parlamentària que és la CUP".

Mentre mostrava una estelada de cartró rígid amb el triangle blau a la pantalla, Robles ha preguntat a Bellalta quin li semblava que era el millor destí per a una bandera estelada. I mentre aquest no acabava de dir el que opinava, el director del programa s'ha tret un encenedor i ha calat foc a l'estelada, mentre deia "aquest, aquest és el millor destí, purificar-la amb el foc".

Robles ha presentat la seva acció com "rebuig i una reprovació cap al sector de la societat catalana que són Convergència, Esquerra i la CUP, que condueixen els catalans cap a un conflicte civil". També ha fet una alusió de passada al periodista Xavier Rius, que fa uns mesos havia exhibit una bandera estelada en un programa d'Intereconomía.

La facècia ha acabat amb la felicitació de Bellalta, que l'ha definit com "una acció molt valenta que tots hauríem de fer".