La CUP vol més protagonisme popular a la Declaració de Sobirania

Dimarts presentarà una proposta que inclou el recurs a la desobediència civil i l'al·lusió als Països Catalans

Redacció
12 de gener del 2013
La CUP-Alternativa d'Esquerres presentarà dimarts una proposta de declaració de sobirania al primer ple del Parlament. La formació reclama que el Parlament reconegui que el "protagonisme" del procés "ha de tenir base popular i, si cal, contemplar la desobediència civil com a una forma d'esquivar les traves legals per exercir la sobirania".

La p'osició defibnitiva de la CUP es prendrà en el proper Consell polític, el dissabte dia 19, però ara mateix ja obre i n procés de converses amb les forces polítiques sobre la resolució.

La CUP considera que "els intents d'encaixar els Països Catalans dins dels marcs estatals francès i espanyol són ja una via sense recorregut" i insta "a tirar endavant un procés de diàleg per tal de sumar-se al procés ja iniciat al Principat". Adverteix que "no es poden posar condicions al futur Estat, tampoc pel que fa a les relacions internacionals que aquest ha de mantenir, incloent-hi la d'esdevenir membre de la Unió Europea". La formació assenyala que aquest procés ha de servir per construir "un marc més democràtic, igualitari i just".