La JNC dóna suport als ajuntaments independentistes denunciats per la Fiscalia

Redacció
12 de gener del 2013
La JNC de les comarques gironines dóna suport total als diferents ajuntaments -com ara el de Celrà o el d'Espinelves- davant del recurs presentat als tribunals per la delegació del Govern espanyol a Catalunya contra la moció aprovada en ple municipal i per la qual aquests pobles es constituïen com a territori català lliure.

Segons ha explicat el coordinador de la JNC de les comarques gironines, Xavier Pacheco, “aquests recurs no atempta contra la moció mateixa, sinó contra la voluntat dels ciutadans
i ciutadanes, que han escollit democràticament els representants i que han demostrat que volen exercir el dret de decidir”. Alhora ha recordat que “hi ha més de 180 municipis que han aprovat la mateixa moció i que, per tant, probablement també seran citats davant la justícia”.

És per això que la JNC de les comarques gironines donarà suport a les diferents tasques que tots els ajuntaments demandats duguin a terme, com ara les recollides de firmes o les concentracions. Pacheco afirma que “per sobre les ideologies hi ha la voluntat de les persones, expressada democràticament”.

Per tot això, el coordinador de les comarques gironines, creu que “l’Estat espanyol aniria millor si escoltés els anhels de poble de Catalunya i no anés interposant recursos davant
iniciatives aprovades per una majoria democràtica”.