El regidor de Governació d'Arbúcies clama perquè es compleixin les normes de circulació

Dani Saborit diu que en cas de persistir amb l'incompliment s'haurà d'incrementar la vigilància policial per millorar la circulació

Redacció
10 de gener del 2013
Una imatge del caos circulatori a Arbúcies
Una imatge del caos circulatori a Arbúcies | Aj. Arbúcies
Una imatge del caos circulatori al carrer Segimon Folgueroles d'Arbúcies Foto: Aj. Arbúcies

El regidor de Governació i mobilitat de l'Ajuntament d'Arbúcies, Dani Saborit, demana mitjançant un escrit que ha fet públic en el web municipal que els veïns del municipi compleixin amb les normes de circulació com a mesura de respecte entre ciutadans ja que considera que "ha de ser un dels pals de paller del nostre poble". Saborit, però, reconeix que la mobilitat dels vehicles a Arbúcies "és la que és".

En aquest escrit que ha titulat "només són dos minuts" explica els dos grans eixos de circulació del municipi. Per una banda el carrer Camprodon i per l'altra el format pels carrers Segimon Folgueroles, Sant Jaume i Germana Assumpta. Saborit recalca que des de fa uns anys s'ha incrementat molt el pas de vehicles en determinades hores del dia. "Això significa que no es pot obstaculitzar la circulació, deixant el cotxe en doble fila al·legant que "només són dos minuts" per justificar una parada més llarga".

El regidor de Governació i mobilitat recalca que en alguna ocasió tots "hem patit les conseqüències de cotxes aparcats en doble fila, a dreta i a esquerra, sense ni tan sols respectar un mínim pas lliure per on circular". Per això, Saborit aprofundeix en el sentit que cal vigilar que almenys quedi pas per un cotxe en una via de doble sentit i reconeix que "tots hem infringit aquesta norma pensant: Només dos minuts. I no hem mirat on aparcàvem".

Dani Saborit recorda que els agents de la Policia Local fan la seva feina i denuncien els vehicles, però sembla que no n'hi ha prou. Els problemes per circular per determinats carrers cada dia són més grans. Per tant, "haurem d'incrementar la vigilància en aquestes zones per tal de millorar la circulació dels veïns que usen aquesta via per desplaçar-se en cotxe pel poble", conclou el regidor de l'Ajuntament d'Arbúcies.