El primer tren arriba a Figueres set minuts abans d'hora

Havia sortit amb un minut de retard de Sants.

Redacció
08 de gener del 2013
El TGV, al seu pas per la Roca del Vallès (Vallès Oriental)
El TGV, al seu pas per la Roca del Vallès (Vallès Oriental) | Jordi Pujolar / ACN
El TGV, al seu pas per la Roca del Vallès (Vallès Oriental) Foto: Jordi Pujolar / ACN

El primer tren d'alta velocitat entre Barcelona i Figueres ha arribat a l'estació de Figueres aquest dimarts a les 11.48 hores en un trajecte que ha tingut una durada de 47 minuts, set minuts abans de l'hora prevista. El viatge inaugural, que ha començat a les onze i un minut del matí a l'estació de Sants, s'ha dut a terme amb tota normalitat.

A l'estació de Vilafant, està previst el descobriment d'una placa amb la presència dels presidents dels governs català i espanyol, Artur Mas i Mariano Rajoy, i el Príncep d'Astúries i de Girona, Felip de Borbó, acompanyat d'altres autoritats.

La comitiva es traslladarà posteriorment a Girona, on a dos quarts d'una del migdia se celebrarà l'acte institucional d'inauguració. Hi intervindran el Príncep d'Astúries i de Girona, Felip de Borbó; el president del Govern, Artur Mas; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; la ministra de Foment, Ana Pastor; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i els alcaldes de Girona i Barcelona, Carles Puigdemont i Xavier Trias, entre d'altres.

A partir d'aquest dimecres, sortiran els primers trens amb passatgers, que podran viatjar entre Girona i Barcelona en 37 minuts per 6,91 euros si s'agafa un abonament de deu viatges (15,70 euros el bitllet senzill) i entre Figueres i la capital catalana, en 53 minuts per 8,89 euros amb una abonament de 10 trajectes (20,20 euros el bitllet senzill). En total, cada dia hi haurà vuit trens entre Madrid i Figueres i vuit tres Avant que comunicaran les quatre capitals catalanes.

Pel que fa la connexió internacional directe entre l'Estat i França no quedarà completa fins a l'abril, un cop els combois espanyols estiguin homologats per circular en vies franceses. Mentrestant, s'haurà de fer un transbordament a Figueres.