El PSC denuncia una forta crescuda de les llistes d'espera a l'àrea sanitària de Girona

Han crescut un 74% en només un any i mig

Redacció
05 de gener del 2013
La llista de gironins que esperen per ser intervinguts al quiròfan ha augmentat un 74% en només un any i mig, 33 punts més que a Catalunya, on aquest increment ha estat del 41% de mitjana, segons ha denunciat avui el Partit dels Socialistes de Catalunya.

El passat mes de juny, 7.396 pacients estaven pendents de ser operats en un dels hospitals públics de la regió sanitària de Girona, molt per sobre dels 4.251 del desembre de 2010. Així, ell PSC reclamarà al Parlament de Catalunya un pla de xoc per aplicar durant el 2013 que permeti recuperar com a mínim la situació de 2010.
 
Aquestes dades converteixen les comarques gironines en la regió de Catalunya amb un major increment percentual de persones en llista d’espera quirúrgica. L’increment de pacients per ser intervingut de pròtesis de maluc, per exemple, ha estat d’un 136%, i de genoll, un 110%. La suma de persones en llista d’espera és especialment elevat als hospitals de Blanes, al Santa Caterina de Salt o al de Campdevànol.
 
"Aquest elevat increment de pacients en espera per ser operats s’explica pel descens de l’activitat quirúrgica durant el primer semestre de 2012, que s’ha vist reduïda en la mateixa proporció que el 2011, contràriament al què s’havia compromès el Govern d’Artur Mas i el departament de Salut", ha assenyalat el PSC. Els efectes de les retallades han empitjorat encara més l’accessibilitat i el temps d’espera per ser operats dels 14 procediments en garantia.
 
"Les retallades anunciades per CiU per a l’any 2013 agreujaran encara més l’equitat i l’accés al servei quirúrgic. El sistema comença a ser insostenible i pot estar promovent que una part dels ciutadans optin per l’atenció privada"m, ha valorat el PSC.