Strubell vol aclarir fins al final el que va passar a Caixa Girona

Solidaritat portarà de nou la Comissió de Caixes al proper Parlament

Redacció
23 de novembre del 2012
El cap de llista de SI per Girona, Toni Strubell, ha fet aquest dijous, dia 22, una roda de premsa davant de la seu central de l’antiga Caixa de Girona, per tal de recordar als catalans que encara falta molt per esbrinar què va passar amb les caixes catalanes desaparegudes recentment  i què se’n va fer de moltes d’elles. El capteniment de Solidaritat durant la propera legislatura serà el de reobrir les comissions d’investigació al Parlament en relació a tot el tema de les entitats financeres i els seus productes de risc tipus preferents.

El diputat gironí ha sigut clar manifestant que “els gironins han de saber què va passar amb la desapareguda Caixa de Girona, i nosaltres arribarem fins al final per esbrinar-ho, tal i com vam començar a fer en la passada legislatura”. Strubell ha observat que “Caixa de Girona té moltes irregularitats durant els seus darrers anys d’activitat, amb informes negatius realitzats per la mateixa Conselleria d’Economia el 2006 i el 2010, tancats a posta en algun calaix de la Generalitat”.

El candidat solidari ha detallat que “la seva formació enguany a la Comissió parlamentària d’Investigació de les preferents va  reclamar la presència de 16 persones perquè declarèssin sobre els fets, vinculades en diferent grau a Caixa de Girona, amb el bloqueig de CiU a la Comissió i la conseqüent no compareixença pública ”.

Strubell ha subratllat que a la Comissió esmentada CiU va vetllar perquè ni Arcadi Calzada –Caixa de Girona- ni Isidre Fainé –la Caixa- anèssin a declarar, mentre el PSC intentava que Narcís Serra no tampoc hi anés com a responsable de Caixa Catalunya.

SI insisteix que és l’únic partit parlamentari que no depèn de bancs ni caixes al no tenir cap línia de crèdit oberta, amb la qual cosa té les mans lliures per legislar a favor del poble enlloc dels poders fàctics.