Als propietaris de gossos no els convenç la nova normativa

Redacció
12 de novembre del 2012
576_1352708687749109
576_1352708687749109
La plataforma de Propietaris de Gossos de Girona i l'Associació Girona Animalista estan en contra de la nova ordenança reguladora de sorolls que es portarà al ple d'aquest dilluns i que prohibeix fer fressa o molestar els veïns entre les onze de la nit i les vuit del matí. La normativa preveu sancions de fins a 900 euros per als propietaris dels gossos que lladrin i molestin a altres ciutadans durant la matinada. "L'Ajuntament no vol millorar la convivència entre els ciutadans, aquesta normativa és ridícula i provocarà conflictes entre veïns", ha ressaltat la membre de la plataforma, Roser Puig. Les dues entitats asseguren que es tracta d'una ordenança "poc precisa" i "arbitrària".
 
La nova ordenança, que es presentarà al ple d'aquest dilluns, prohibeix explícitament molestar els veïns entre les onze de la nit i les vuit del matí. En principi, donar cops de porta, moure mobles, cridar, fer festes amb la música a top drap o passar l'aspirador durant aquest període horari són algunes de les actituds que acabaran amb multa. La normativa, que està acompanyada d'un maca acústic que abasta totes les zones de la ciutat, fixa els nivells màxims als quals pot posar-se la música de bars i discoteques. 
 
D'entrada, el nou reglament és clar pel què fa a les comunitats de veïns i els propietaris d'animals domèstics. Els propietaris de gossos que lladrin i molestin als veïns durant la matinada podran ser multats amb sancions - de caràcter lleu- de fins a 900 euros. Els amos han d'evitar que pertorbin el descans dels altres ciutadans tant si es troben "a l'interior de l'habitatge, com a terrasses o patis interiors". Multes a les quals també s'enfrontaran aquells conductors que circulin per la ciutat fent un soroll excessiu amb les seves motos i cotxes i també es prohibeix circular amb les finestres abaixades i la música molt fora. A més, també es prohibeix estar al carrer amb el vehicle aturat i el motor en marxa durant més de dos minuts. 
 
L'Associació Girona Animalista i la Plataforma de Propietaris de Gossos de Girona han criticat gran part de les noves prohibicions i sancions que preveu el reglament. "Entenc que un gos que borda molesta però no crec que es resolgui imposant sancions", ha ressaltat Puig. Segons la membre de la plataforma, la nova ordenança és "perillosa, arbitrària, poc precisa i té un redactat indeterminat". A més, Puig ha afirmat que els propietaris de gossos de Girona troben "molt injustes i totalment desorbitades" els imports de les sancions que contempla l'ordenança. "Quin afany hi ha darrere d'això?", ha preguntat Puig. 
 
Des de l'Associació Girona Animalista, una de les seves membre, Deborah Parris, ha ressaltat que la nova ordenança és "massa rígida i no s'adequa a la realitat". "Darrere reglaments com aquests hi ha un pensament, una actitud clara en contra dels propietaris de gossos i dels animals en general", ha conclòs Parris.