Strubell demana als bancs que posin a lloguer social els habitatges buits

Redacció
09 de novembre del 2012
576_1333640445stru
576_1333640445stru | R.Novoa / SI
El candidat de SI a Girona ha lamentat que la problemàtica dels desnonaments vagi a l'alça i ha criticat la classe política per no posar-hi solució. En aquest sentit, ha reivindicat que el seu partit sí va intentar durant la legislatura que ara acaba posar remei a aquesta problemàtica però que la proposició de llei que van presentar la primavera de l'any passat per demanar la dació en pagament no va prosperar. Strubell ha criticat PP, PSC i CiU per haver-hi votat en contra i ha assegurat que són partits que "no qüestionen el suport a la banca i que estan a favor del rescat dels bancs però no de les persones".
 
Strubell també ha lamentat que els jutges "es limitin a mostrar-se preocupats i res més" i que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no faciliti dades concretes d'execucions hipotecàries de la demarcació de Girona. Segons les sensacions del candidat, Girona estaria per sobre de la mitjana catalana pel que fa a desnonaments. Segons dades aportades per Strubell, des de 2008 a Girona ciutat hi ha hagut 1.200 execucions hipotecàries. "Aquesta és una xifra molt elevada per a una ciutat petita com Girona", ha lamentat.
 
El candidat també ha elogiat la tasca que fa la PAH i ha dit que el partit "fa seves" totes les demandes de la plataforma. Concretament, ha dit que cal que els bancs ofereixin a preus de lloguer socials els pisos que tenen buits i que, segons Strubell, a Girona "són milers". És més, ha demanat que el preu del lloguer no superin el 30% dels ingressos totals que tingui la família.
 
Strubell ha lamentat la mort d'una dona aquest divendres a Barakaldo (Biscaia) que s'ha llençat des del seu pis perquè l'anaven a desnonar. També ha fet referència a les declaracions de l'advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Juliane Kokott, que va dictaminar que la llei espanyola de desnonaments vulnera la normativa europea perquè no protegeix prou els ciutadans. Strubell ha assegurat que aquestes declaracions han de suposar "un toc d'atenció" per als polítics que han de posar fil a l'agulla per acabar amb aquesta problemàtica i aprovar de manera "imminent" la dació en pagament.