El comerç gironí demana poder treballar amb normalitat el 14N

PIMEC ha anunciat que no secundaran la vaga

Redacció
09 de novembre del 2012
Els comerciants de Girona no seguiran la vaga general prevista el proper 14 de novembre però demanen mesures prèvies de seguretat. Reconeixen sentir-se "més desprotegits" per la manca de mitjans en aquest àmbit i per la proximitat a les zones on hi ha previstos els actes reivindicatius. En un comunicat, PIMEC Comerç defensa el respecte al dret de la vaga dels treballadors però també es demana que es garanteixi la normalitat en l'activitat d'aquells establiments que volen exercir el seu dret a treballar. En aquest sentit, demanen que s'extremi la seguretat per evitar possibles boicots que impedeixin l'obertura dels establiments o desperfectes en cas d'aldarulls.
 
El president del Consell de Girona de PIMEC Comerç, Josep Massegur, ha reconegut que en l'última vaga general del 29 de març passat "no hi van haver grans disturbis" a la ciutat però ha assenyalat que "no es poden repetir els escenaris de violència que van viure altres ciutats, especialment Barcelona, que van afectar "greument" al comerç i el mobiliari urbà de determinades zones per "l'actuació de grups incontrolats".
 
PIMEC Comerç recomana que els comerciants mantinguin oberts els seus establiments el dia de la vaga i que només tanquin si veuen que estan en perill de ser atacades les seves instal·lacions, els béns de l'empresa o la pròpia integritat física. També recorden que, davant qualsevol incidència, cal que es posin en contacte amb els Mossos d'Esquadra o amb la patronal, que comptarà amb un canal directe per coordinar amb la Subdirecció Operativa de la Policia les incidències que hi puguin haver.
 
La patronal de comerç de Catalunya insisteix en la seva reivindicació històrica que cal desenvolupar el dret de vaga mitjançant una llei orgànica amb els mecanismes que assegurin que l'exercici del dret de vaga no suposi en cap cas la vulneració d'altres drets com ara la integració física o el dret al treball.