«Fires amb cor» recull 5.000 euros amb la venda de polseres

La formació d'un cor a les escales de la Catedral, era un dels actes de «Fires amb cor»
La formació d'un cor a les escales de la Catedral, era un dels actes de «Fires amb cor» | Joan Guirado
Redacció
04 de novembre del 2012
La formació d'un cor a les escales de la Catedral, era un dels actes de «Fires amb cor» Foto: Joan Guirado

La ciutat de Girona s'ha bolcat en ajudar als més desafavorits durant la celebració de les fires i festes de Sant Narcís en la campanya solidària 'Girona, Fires amb cor' impulsada per Càritas. L'entitat ha recollit uns 5.000 euros amb la venda d'unes 2.000 polseres solidàries que tenien un preu mínim de dos euros. Des del 27 d'octubre i fins al 4 de novembre, l'organització ha realitzat activitats benèfiques com una taula rodona, la creació d'un cor gegant a les escales de la Catedral i ha recollit donatius puntuals a l'estand de la Fira de Mostres. Cada dia, un membre de l'entitat s'ha fet càrrec del compte de Twitter i ha narrat el seu dia a dia durant aquestes festes gironines.
 
El director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barneda, ha detallat que van crear la campanya 'Girona, Fires amb cor' per visualitzar una "realitat crua" que existeix a la població. "Volíem que els ciutadans veiessin que hi ha molta gent que no pot gaudir de les festes i fires amb normalitat perquè no tenen recursos", ha apuntat Barneda. 
 
Per aquest motiu, des d'aquesta entitat van decidir impulsar tota mena d'actes per "conscienciar" a la població sobre la importància de la solidaritat. "Més que recollir diners, aquests dies ens han servit per fer nous contactes, nous socis i arribar a més gent", ha destacat el president de Càritas. Segons Barneda, l'entitat ha aconseguit vendre gairebé les 2.000 polseres solidàries que havien encarregat i estimen que els beneficis poden arribar a uns 5.000 euros. "Cada polsera tenia un preu mínim de dos euros però hi ha gent que ha pagat deu o quinze euros per cada una d'elles", ha assenyalat el president. 
 
D'altra banda, l'organització també ha volgut fer arribar el seu missatge mitjançant les xarxes socials. Cada dia, des del 27 d'octubre i fins aquest 4 de novembre, un membre de Càritas s'ha fet càrrec del twitter de l'entitat i ha explicat com vivia aquell dia de les Fires de Sant Narcís. "Ha estat una bona iniciativa perquè ens ha permès apropar-nos al jovent, visualitzar la nostra causa i mantenir un contacte intens", ha ressaltat el secretari general de l'entitat, Martí Batllori. 
 
Càritas no ha estat l'única entitat que ha realitzat activitats per recollir donatius i aliments per als més necessitats. El Banc d'Aliments també ha realitzat un concert benèfic ha efectuat diverses recollides de productes bàsics com arròs, oli o llet. No obstant això, l'organització assegura que encara no té xifres concretes i tampoc tenen constància del nombre de gots que s'han venut a la zona de barraques. Aquest any, la Comissió de la Copa va decidir que entregaria mig euro de cada got reciclable que es vengués al Banc d'Aliments. L'any passat es van vendre uns 60.000 gots durant les Fires, si enguany es mantingués la dinàmica, es podria arribar a recaptar uns 30.000 euros per a projectes del Banc d'Aliments.