Vilablareix estrena un nou espai d'oci per a grans i petits

Redacció
29 d'octubre del 2012
El nou edifici, visitat pels primers curiosos.
El nou edifici, visitat pels primers curiosos. | Jaume Vilalta
El nou edifici, visitat pels primers curiosos. Foto: Jaume Vilalta

L'Ajuntament de Vilablareix ha inaugurat aquest dissabte un nou equipament que aplega el casal de la gent gran, la ludoteca i la sala de lectura que fins ara es trobava al mateix edifici on són les dependències municipals.
 
L'edifici, de dues plantes i que està obert al públic des de finals de setembre, consta de dues plantes i un total de 900 metres quadrats. A la planta inferior s'hi ubica en un espai molt ampli el casal de la gent -fins ara a Can Ballí- i disposa d'un servei de bar, despatxos, una sala per jugar a cartes i uns ordinadors a disposició de tots els veïns i veïnes i que, alhora, serviran per a fer cursos de formació.
 
A la planta superior s'hi troba la nova ludoteca totalment equipada i amb jocs pels infants i, en la sala annexa, s'hi ha traslladat la sala de lectura i ordinadors per a tots els usuaris que necessitin fer qualsevol consulta per Internet.
 
L'alcalde, David Mascort, ha explicat que el projecte es va idear amb l'objectiu que els dos col·lectius -gent gran i infants- convisquessin i interactuessin en un espai comú. “Aquest equipament té tot el que necessita la gent gran del nostre municipi i  ens permet tirar endavant la idea que al poble s'hi pot fer de tot. I viure tots plegats amb harmonia, cadascú amb els seus espais, però interacccionant entre ells”, ha afegit l'alcalde.
 
L'equipament, que es carateritza pels seus amplis finestrals i lluminositat, és de fàcil accessibilitat i  s'ha construït just darrera del Centre Cultural de Can Gruart en una parcel·la que l'Ajuntament acaba d'enjardinar. A més, just davant s'hi ha creat una àmplia plaça on s'hi poden fer tot tipus d'activitats i, de la mateixa manera, s'hi han construït unes noves pistes de petanca que fins ara estaven al costat del pavelló municipal.
 
El projecte ha tingut un cost de 2 milions d'euros, dels quals 300.000 euros han estat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), i 150.000 més gràcies a una aportació extraordinària de la Diputació de Girona.