ICV-EUiA proposa un pacte social per fer front a la crisi

Marc Vidal lamenta que "les retallades són més notòries a les comarques gironines"

Redacció
25 d'octubre del 2012
El candidat d'ICV per Girona, Marc Vidal, amb el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte.
El candidat d'ICV per Girona, Marc Vidal, amb el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte. | ICV / ACN
En el marc de trobades sectorials que fa el candidat d'ICV-EUiA a Girona, Marc Vidal, ha fet la proposta d'impulsar un gran pacte social per fer front a la crisi amb les forces polítiques parlamentàries, sindicats, organitzacions empresarials, entitats municipalistes i entitats de la Taula del Tercer Sector.
 
Vidal ha explicat que aquesta proposta ja es va presentar per part de la coalició ecosocialista en el moment d'adherir-se a la reclamació del pacte fiscal, "i ara és hora de parlar-ne i concretar-la". El candidat Marc Vidal creu que “el model d’austeritat obsessiva que ha comportat retallades brutals en la despesa social no pot continuar perquè el model de la dreta europea, espanyola i catalana ha portat al país a una greu recessió econòmica, a un empobriment de la ciutadania i a una pèrdua de drets socials”.
 
Des d'Iniciativa, recorden que "l'afectació de les retallades és major a les comarques gironines, amb una major taxa d'atur i una pobresa que arriba a límits insuportables per a qualsevol societat que s’anomeni democràtica". Per al cap de llista gironí “és inacceptable que s’hagi abandonat el pacte i la concertació com a forma política per enfortir la democràcia i l’actitud de CiU i el PP imposant unes retallades sense diàleg, sense concertació, de manera autoritària, han fracassat”.