Els socialistes gironins defensen la celebració d'un referèndum vinculant

Redacció
22 d'octubre del 2012
El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, durant la roda de premsa.
El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, durant la roda de premsa. | Marina López / ACN
El PSC de Comarques Gironines defensa que Catalunya pugui votar quina vol que sigui la seva relació amb Espanya en un referèndum vinculant, després del qual serà imprescindible respectar el resultat del pronunciament dels catalans i les catalanes a les urnes a l’entorn de la independència, el federalisme o el manteniment del sistema actual. Ho ha manifestat aquest matí el cap de llista del PSC per Girona, Juli Fernández, en una roda de premsa en la qual ha comparegut acompanyat per la número dos de la llista, Marina Geli, a la seu del partit, per explicar els eixos bàsics de la campanya electoral dels socialistes. «La nostra opció és la federal. Sempre l’hem defensat. Catalunya té una cultura, tradició i dret civil propis i els socialistes vam defensar que l’Estatut especifiqués la condició de nació de Catalunya. La nostra opció és la federal, per tant, la del pacte i la del diàleg perquè Catalunya pugui comptar amb el conjunt complet de competències d’autogovern i la gestió pròpia dels impostos que necessita i es pugui avançar sense trencar», ha analitzat Juli Fernández.
 
Els socialistes gironins també fan una clara aposta per la «radicalitat democràtica i la transparència» motiu pel qual «defensem que el poble s'expressi clarament mitjançant un referèndum vinculant, perquè existeix en el sí de la societat catalana una clara voluntat de decidir el seu futur».
 
Entre els eixos del programa del PSC a Girona, també hi juga un paper important la cohesió social que, per Fernández, «ha tingut en el govern de CiU el seu pitjor enemic, amb un retrocés en el sistema de benestar social construït amb esforç i el principi de la justícia social». El candidat dels socialistes i alcalde de Palafrugell considera «preocupants» les polítiques de CiU, i afirma que «qui anteposa Catalunya als catalans no entén que Catalunya no existirà sense els catalans i una societat articulada amb justícia» alertant que «la bandera no pot amagar la gran reculada en drets socials de les persones».