La fira de mostres obrirà portes aquest proper dissabte

El president Artur Mas, a les 12 del migdia, en farà la inauguració oficial

Redacció
23 d'octubre del 2012
Mas ja va inaugurar la mostra fa un any Foto: Arxiu

Fira de Girona acollirà del 27 d’octubre a l’1 de novembre una nova edició de la Fira de Mostres, la fira multisectorial més gran de Catalunya. El certamen, com se’l coneix tradicionalment, continua la seva evolució per modernitzar-se amb nous espais, l’obertura a nous públics i l’aposta per nous conceptes empresarials. Com a novetat incorpora els gardens i un espai dedicat al turisme actiu. La inauguració oficial serà el dissabte 27 d’octubre a les 12 del migdia presidida pel president de la Generalitat Artur Mas.
 
La directora de Fira de Girona, Anna Albar, ha explicat que, després de celebrar l’any passat el 50è aniversari, “seguim treballant per continuar obrint la Fira de Mostres a nous sectors i a nous públics i fer-ho amb espais que pensem poden tenir un gran interès per al visitant”. Anna Albar ha remarcat que la voluntat és que “la Fira de Mostres torni a ser un any més el gran aparador de negoci del territori i, per aquest motiu, plantegem un ampli ventall de propostes i d’oferta per arribar a tots els públics”. El saló comptarà amb 392 expositors.
 
Amb aquests objectius, la Fira de Mostres acollirà a la planta baixa del Palau de Fires la segona edició del Saló de l’Emprenedoria que Fira de Girona organitza conjuntament amb l’Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG) i el suport de la Fundació Príncep de Girona. S’hi portaran a terme conferències i xerrades relacionades amb la gestió empresarial, tant per a nous emprenedors com per a empreses consolidades, i s’hi abordaran conceptes com el màrqueting digital, la internacionalització o el finançament de les empreses.
 
El Saló de l’Emprenedoria comptarà amb la complicitat de totes aquelles institucions del territori que treballen a favor de l’emprenedoria com la Generalitat, la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Girona i la Cambra de Comerç de Girona, així com diferents associacions empresarials i empreses que participen al FiraFòrum.
 
A més, i promoguda per la Cambra de Comerç de Girona, se celebrarà una ‘Ronda de Finançament’ on nous emprenedors podran entrar en contacte amb inversors privats, a través del que es coneix com a Business Angel. La ‘Ronda de Finançament’ es farà el 31 d’octubre i les inscripcions per a participar-hi estan obertes fins demà dissabte 20 d’octubre. S’hi poden presentar totes aquelles persones que tinguin un projecte de negoci atractiu i innovador i l’equip tècnic seleccionarà els que podran presentar la seva idea davant els potencials inversors privats. Entre els promotors, hi haurà Camelot Capital, Esade Ban, BANC (Business Angels Network Catalunya), Megafounder i Forum Imagina.
 
També a la planta baixa del Palau de Fires s’hi situarà la zona per a les empreses de serveis i institucions, on hi estaran representades empreses i institucions que ofereixen els seus productes i serveis com ara entitats financeres i asseguradores, col·legis professionals, institucions i empreses de noves tecnologies.
 
Hi haurà també un espai dedicat al turisme actiu des d’on es donaran a conèixer al visitant totes aquelles activitats que permeten descobrir el territori activament. Organitzat per Trek & Walk Girona i Fira de Girona, comptarà amb conferències, presentacions de rutes de senderisme i cicloturisme, projeccions de pel·lícules especialitzades, propostes de turisme alternatiu, entre altres.