Posen en marxa 26 cursos de català que concentren 725 alumnes

Redacció
22 d'octubre del 2012
Un dels cursos que aquest any ja ha començat.
Un dels cursos que aquest any ja ha començat. | Joan Guirado
Un dels cursos que aquest any ja ha començat. Foto: Joan Guirado

S’han posat en marxa 26 cursos de català per a adults aquest mes d’octubre a Girona. Encara que el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) no para durant tot l’any, el mes d’octubre és quan comencen els cursos de català per a adults, una de les activitats que mou més volum de gent. 
 
Aquest any el total de persones inscrites és de 725 i n’han quedat unes 100 en la llista d’espera dels nivells bàsics. Aquesta xifra es reduirà amb la possible obertura d’un curs nou i a mesura que es produeixin baixes als cursos iniciats. La resta de persones s’haurà d’incorporar als cursos el mes de febrer de 2013.
 
L’Ajuntament de Girona també participa extraordinàriament amb el CPNL amb una aportació econòmica per al desenvolupament de programes i actuacions d’acolliment lingüístic.
Properament també es reprendran els cursos que el CPNL i ofereix per als usuaris del SOC.  De moment se n’impartiran dos per a no catalanoparlants de 45 hores de durada cada un.
 
L’acte inaugural dels cursos es farà el 24 d’octubre a 2/4 de 8 del vespre a la Casa de Cultura, juntament amb les altres entitats que hi tenen seu, amb un homenatge a l’escriptor Emili Teixidor. També amb l’inici dels cursos el Voluntariat per la llengua engegarà una nova edició el 25 d’octubre amb més d’un centenar de parelles.
 
El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 90 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.