L'historiador Toni Rico i l'alcaldessa de Viladamat, de 2 i 3 de la CUP per Girona

En la quarta i la cinquena posició, hi ha un exregidor de Salt i una militant de Breda

Redacció
22 d'octubre del 2012
La CUP ha fet públic els cinc noms que encapçalaran la llista de la candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres a la circumscripció de Girona de cares a les eleccions del pròxim 25 de novembre. Segons la formació, l’equip de persones escollit combina “l’experiència institucional de la CUP als municipis amb la feina al carrer i el treball amb les entitats i els moviments populars”.
 
Com ja es va fer públic, el cap de llista serà el periodista gironí Lluc Salellas, que serà acompanyat en segon lloc per l’historiador valencià establert a Girona Toni Rico. El tercer lloc l’ocuparà Irene Palol, que actualment és alcaldessa de Viladamat (Alt Empordà) per la CUP, i el quart serà l’exregidor d’Independents Per Salt i històric independentista Ramon Muñoz. Finalment, la bredenca Neus Masferrer ocuparà el número cinc de la llista.
 
La resta de la llista, que es farà pública el pròxim dissabte, 27 d’octubre, amb un esmorzar popular a Girona, és conformada per persones d’arreu de les comarques i d’àmbits i edats diferents, totes elles vinculades a múltiples moviments i col·lectius que treballen al territori. La CUP l’ha definida com una llista “oberta i diversa, amb gent lluitadora, honesta i compromesa”. A més de militància estricta de la CUP incorpora persones independents.
 
La candidatura CUP-Alternativa d’Esquerres ha reivindicat la necessitat d’una opció al Parlament de Catalunya serveixi d’altaveu de les lluites socials i els moviments populars que fa anys que treballen a les comarques gironines en àmbits com la defensa del territori, les infraestructures, els drets socials o la construcció nacional; i que recolzi la seva acció institucional en el contacte amb el territori i la implicació ciutadana. Segons el cap de llista, Lluc Salellas, “es tracta de traslladar al Parlament la manera de fer política oberta, transparent i participativa que estem duent a terme als ajuntaments”.