Boi Ruiz: \"el Trueta es construirà en terrenys de la ciutat de Girona\"

Redacció
22 d'octubre del 2012
L'hospital Josep Trueta és el centre que té la llista d'espera més gran de la Regió Sanitària de Girona.
L'hospital Josep Trueta és el centre que té la llista d'espera més gran de la Regió Sanitària de Girona. | Nerea Guisasola / ACN
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha assegurat que si s'ha d'aixecar un nou Hospital Josep Trueta, l'edifici es construirà en terrenys "de la ciutat de Girona". D'aquesta manera, el conseller ha volgut deixar clar que el Departament treballa amb aquesta opció, i descarta altres alternatives que s'havien posat damunt la taula, com ara que l'equipament s'ubiqués a municipis com Salt o Sant Gregori (Gironès). Ruiz ha recordat que la comissió de treball que ha d'avaluar les alternatives ja s'ha reunit, i que abans de finals d'any esperen tenir enllestit un informe preliminar que marqui aquelles ubicacions més idònies. I és que el Departament vol evitar aixecar el Trueta sobre terrenys propietat de l'Estat.
 
El mes de juny, el Govern va demanar a l'Ajuntament de Girona que busqués terrenys alternatius on construir-hi tant el nou Hospital Josep Trueta com el campus de Medicina de la UdG. La comissió de treball encarregada d'avaluar aquests possibles emplaçaments ja s'ha constituït i, com precisa el conseller, "ja estan fent els seus treballs".
 
La intenció del Departament és la de trobar un altre terreny diferent al què recull el projecte fet en l'època del darrer tripartit. Aquest document preveu aixecar el nou hospital en una parcel·la situada davant mateix de l'edifici actual, que és propietat de la Seguretat Social.
 
El conseller, però, ja va deixar clar que hi havia diferents inconvenients a l'hora de tirar endavant aquesta opció. D'entrada, pel cost que suposaria; després, perquè els metres quadrats són limitats i -sobretot- perquè els terrenys pertanyen a l'Estat (i correspon al Govern fer-hi la inversió). 
 
Boi Ruiz ha reiterat que, de moment, el termini amb el qual treballen per poder disposar d'un primer informe és a finals d'aquest any. "Esperem que abans de finals d'any la comissió faci un primer document preliminar i tècnic", ha indicat el conseller de Salut.
 
Ara bé, Ruiz ja ha avançat que el nou Hospital Trueta s'ubicarà en terrenys de Girona. D'aquesta manera, ha descartat algunes opcions que havien sortit, com ara que es pogués construir als municipis veïns de Salt o Sant Gregori. 
 
"Insisteixo que és un hospital que es farà a la ciutat de Girona", ha assegurat el conseller de Salut. I hi ha afegit: "Això, però, no vol dir que només estigui fet per als habitants de la ciutat, sinó que serà un hospital que ha de convertir-se en un element de referència per al territori". En aquest sentit, Boi Ruiz ha recordat que els serveis que concentrarà el nou Trueta permetran cobrir aquells que no tenen la resta d'hospitals comarcals de la demarcació. 
 
El conseller ha fet aquestes declaracions durant una visita a Ripoll, on ha fet la cloenda de la 'Jornada sobre Serveis de Farmàcia dels Hospitals Comarcals de Catalunya'.