Josep Lluís Blanco guanya la cursa del Carrer Nou de Girona

Enguany, hi han participat més de 2.000 corredors

Redacció
22 d'octubre del 2012
Un moment de la cursa d'enguany, poc després de la sortida
Un moment de la cursa d'enguany, poc després de la sortida
Un moment de la cursa d'enguany, poc després de la sortida

2.200 corredors han participat aquest diumenge en la cursa popular del carrer Nou, organitzada pels comerciants de Girona Centre eix comercial. A 2 quarts d'11 del matí, l'alcalde de Girona ha donat el tret de sortida a la 34a edició de la cursa. Els organitzadors creuen que l'absència de pluja ha contribuït en "l'èxit" de la convocatòria. Josep Lluís Blanco, amb un temps de 30:41:54 i Elena Fonolleras, amb un temps de 40:41:97, han estat els guanyadors de la cursa dels 10 quilòmetres. Per la seva banda, Imad Laabadi, amb un temps de 17:21:31, i Puri Clos, amb un temps de 21:34:87, s'han endut el primer premi de la cursa de 5.
 
El Trofeu honorífic Antoni Juliol als corredors més grans ha estat per a Narcís Batallé, nascut l'any 1922 i per a Montserrat Serra, nascuda el 43. L'Antoni Juliol als corredors més petits ha estat per a Joan Geli i Anna Serra, tots dos nascuts al 1997. Els premis especials a la cursa d'empresa l'han atorgat a Free Minds, en la categoria masculina, i a Tretty3, en la categoria mixta. La categoria femenina ha quedat deserta. Les escoles Joan Bruguera, les Alzines i el col·legi Verd ha rebut el premi especial a la participació per escoles, que aquest any arriba a la seva segona edició. 

Com cada any, Girona Centre Eix Comercial ha sortejat entre els participants vals de descompte que es podran bescanviar als comerços adherits a l'associació.

Com a novetat, també han sortejat dues motocicletes de Motos Casademont. Els participants podran conèixer la seva marca personal avui mateix per Internet.

La continuïtat de la cursa del carrer Nou ha estat una de les claus del seu èxit. Ja en la primera edició, l¡any 1979, va comptar amb una participació de més de 1.500 inscrits.

La iniciativa d'organitzar una cursa popular va partir d'un comerciant del carrer Nou, Jordi Gibert, amb la idea de promoure aquest carrer. L'empremta de Jordi Gibert va quedar latent en els comerciants del carrer Nou, que van decidir que la cursa havia de continuar. 



En el moment en què Girona Centre Eix Comercial va integrar sota la seva gestió la dinamització de tots els carrers comercials de l'Eix Comercial, va assumir l'organització de la Cursa del Carrer amb la mateixa filosofia amb què havia nascut: la popularitat. Així ho manifesta el seu reglament: "la cursa s'obrirà a totes les persones, sense límit d'edat, sexe o nacionalitat. És una cursa per caminants, atletes i marxadors".