Iniciativa anuncia que apostarà per la paralització de la privatització d'Aigües Ter Llobregat

Redacció
21 d'octubre del 2012
Jordi Miralles, Joan Herrera i Marc Vidal durant l'acte de campanya a Girona.
Jordi Miralles, Joan Herrera i Marc Vidal durant l'acte de campanya a Girona. | Marina López / ACN
En el marc de la seva visita a Girona, Joan Herrera i Marc Vidal han qualificat la reivindicació de les comarques gironines respecte del Ter com a "reivindicació nacional", i han anunciat que en el cas de la privatització d'ATLL el posicionament de la formació ecosocialista és el mateix que ja es va esgrimir en el cas d'Eurovegas. En aquest sentit Joan Herrera ha afirmat que "nosaltres volem construir un país, però no construir-lo per deixar-lo en mans privades: un país que vulgui tenir futur en els sectors estratègics -i l'aigua ho és- el que no pot fer és deixar-los en mans privades". Per aquesta raó el candidat d'ICV-EUiA ha anunciat que "tenim un compromís: tirar enrere totes les prerrogatives de la privatització d'ATLL en el cas que siguem decisius el 25N".
 
Per la seva banda Marc Vidal ha anunciat el suport a la ILP europea que es va presentar per part d'AIgua és VIda el passat dimecres a Girona i que demana declarar l'aigua com a bé públic. Respecte de la venda d'Aigües del Ter LLobregat el candidat per Girona ha afirmat que "entenem que aquesta és una estructura d'estat que ja existeix i i la seva venda pot representar la mort del Ter". Per aquesta raó Marc Vidal ha reclamat que cal garantir el Compliment de la Directiva Marc de l'Aigua amb el desenvolupament del Pla de Conques que va aturar l'actual govern i que "el 25 N els ciutadans hauran de votar també si volen que l'aigua sigui un bé comú o un negoci privat". En aquest sentit Joan Herrera ha recordat que "a Itàlia van frenar els intents de privatitzar l'aigua amb una gran consulta on el dret a decidir va servir per aturar la privatització de l'aigua i amb una gran aliança de molts sectors, fins i tot l'Església" i ha afegit que "malauradament el que fan aquí en un escenari d'avenç nacional és treure'ns els instruments de l'estat".
 
Suport a les mobilitzacions del 14N
 
Respecte de la vaga general anunciada per al 14N Marc Vidal ha declarat que "tota la candidatura gironina aturarem la campanya i ens sumarem a la vaga general perquè cal posar de relleu la greu situació que es viu al carrer".
Per a Joan Herrera la vaga general serà l'oportunitat per parlar de la necessitat de la reorientació de les polítiques  econòmiques i ha manifestat que si "la Diada va servir per posar damunt la taula la reivindicació nacional d'aquest país, el 14 N servirà per posar sobre la taula la necessitat d'aturar les polítiques econòmiques i que passem de l'austeritat suïcida i dogmàtica a les polítiques de redistribució que necessitem per sortir de la crisi". Per Herrera aquesta mobilització servirà per donar un toc d'atenció a Catalunya i ha afirmat que "podem anar amb la mateixa pancarta a la Diada i al 14 N, perquè volem decidir davant de l'estat, però també volem decidir davant dels mercats".