Esquerra valora els pressupostos de l'Estat com un "menyspreu"

per Redacció , 9 d'octubre de 2012 a les 09:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La diputada d'ERC al Congrés, Teresa Jordà, qualifica de "vergonyosa" la inversió que preveuen els pressupostos generals de l'Estat per les comarques gironines. "Són una mostra més del maltractament i menyspreu del govern del PP cap a les nostres comarques", assenyala alhora que lamenta que el pressupost estatal de 2013 per la demarcació és del 60% menys que el 2012. Segons la diputada, "si restem els 52 milions d'euros del TGV, ens trobem amb una inversió de només 60 milions per tota la resta". Unes xifres que, al seu entendre, són un "motiu més" per la independència.
 
La diputada ha posat com a "exemple endèmic" l'N-II, entenent que el govern de Madrid no només "obvia" sinó que "sentencia" en els seus pressupostos una via de comunicació vital per la demarcació. "És una promesa incomplerta, una mostra de manca de compromís i de voluntat", assenyala en un comunicat. 
 
Per altra banda, la formació considera que els pressupostos també sentencien l'aeroport de Girona, donat que s'elimina l'exempció que permetia unes taxes més barates i permetien complir les condicions de l'acord amb Ryanair. És per això que Jordà adverteix que "els gironins veiem perillar la continuïtat del nostre aeroport i el que suposa per l'economia i el futur del nostre territori".
 
En relació al soterrament del viaducte de Girona, la formació considera que és una prova més de que l'Estat "no hi vol invertir ni un euro" i "ara el problema és que deixin empantanegat tot l'espai de la ciutat, com i com han fet amb les obres de l'N-II". 
 
Per Jordà, aquests pressupostos són "un motiu més per la independència". "De què ens serveix formar part d'un Estat si igualment aquest no es fa càrrec de les infraestructures cabdals tan socialment com econòmicament del nostre territori?", es pregunta la diputada. 

 

Participació