El CAP de Sarrià de Ter funcionarà com un laborable el dia 12 d'octubre

Redacció
09 d'octubre del 2012
CAP de Navàs.
CAP de Navàs. | AjNVS
Una desena de treballadors del CAP de Sarrià de Ter aniran a treballar el proper 12 d'octubre. Després de conèixer que algunes escoles havien decidit obrir el dia de la Hispanitat, han decidit sumar-se a la iniciativa perquè no se senten identificats amb el motiu de la festivitat i, per tant, volen treballar. De fet, els metges han demanat que els programin visites per a aquest dia i fins i tot s'ha afegit a la iniciativa a títol personal la directora del centre, Ester Fages. De moment, és l'únic centre de salut de tot Catalunya que emprèn una mesura com aquesta. L'ICS ressalta que és una decisió de cada treballador i que tenen cobertura laboral per treballar el festiu.
 
Jordi Taberner és metge de família al CAP de Sarrià de Ter i ha estat l'impulsor de la iniciativa. Segons ha explicat, la idea se li va ocórrer quan va conèixer que algunes escoles del país s'estaven plantejant obrir portes el proper divendres, dia de la Hispanitat. Durant una reunió d'equip, Taberner va posar sobre la taula l'opció de treballar el 12 d'octubre i la meitat de la plantilla -unes deu persones- van donar-hi suport. 
 
Segons Taberner, no se senten identificats amb una festa que "fa èmfasis" en la Hispanitat i més, assenyala, després dels darrers fets ocorreguts i l'ambient polític actual. "Per què hem de celebrar aquest dia?", s'ha preguntat Taberner, que reconeix que és una iniciativa de caràcter "reivindicatiu". "No pengem pancartes però és evident que volem deixar clar que no volem fer festa perquè no ens ve de gust celebrar res", ha explicat. Taberner ha ressaltat que no demanen cap compensació i que decideixen, voluntàriament, renunciar a un dia de festa i anar a treballar. 
 
Taberner, que és metge de família, ha explicat que tant metges com infermers i d'altre personal sanitari se sumaran a la iniciativa que, fins i tot, compta amb la implicació de la directora del centre, Ester Fages. La direcció del CAP ha consultat a l'Institut Català de la Salut per si hi havia cobertura laboral per poder treballar els festius. Així doncs, els metges podran obrir agendes i programar visites de pacients el pròxim 12 d'octubre. 
 
De moment, aquest és l'únic centre de salut del país que ha anunciat que obrirà portes. Això suposa que, més enllà del servei de guàrdia, hi haurà atenció mèdica per a aquells pacients que demanin hora, com si es tractés d'un dia laborable qualsevol.