La PAH recull 1436 firmes per l'aturada dels desnonaments

També volen promoure el lloguer social

Redacció
08 d'octubre del 2012
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Girona ha recollit 1.436 signatures durant la jornada de recollida de firmes que va realitzar aquest dissabte a favor de la iniciativa legislativa popular que defensa la dació en pagament retroactiva, l'aturada dels desnonaments i el lloguer social. Durant tot el dia, centenars de veïns van apropar-se a les set taules col·locades arreu de la ciutat per mostrar el seu suport amb aquesta causa. Les plataformes de Figueres, Blanes i Palamós també van unir-se a la recollida. "L'Ajuntament de Girona ha de pressionar més a les entitats bancàries perquè els pisos buits es destinin a lloguer social", ha ressaltat la portaveu de la plataforma a Girona, Marta Afuera.
 
Afuera ha destacat que encara falta sumar totes les signatures rebudes des de les diverses taules de Blanes, Figueres i Palamós. "Estem satisfets amb les xifres obtingudes a Girona i estem segur que sumarem un gran nombre de firmes arreu de les comarques gironines", ha apuntat la portaveu de la PAH a Girona. 
 
Afuera ha ressaltat que des de la plataforma han demanat al consistori gironí - mitjançant la Mesa de Coordinació Local pel Dret a l'Habitatge- que "treballin de debó" per pressionar a les entitats bancàries amb l'objectiu que els pisos que es queden buits a la ciutat serveixin com a lloguers socials. "Aquest lloguer no pot superar el 30% dels ingressos de la família i també cal una borsa d'habitatges per aquelles persones que no poden pagar cap lloguer", ha ressaltat Afuera. 
 
D'altra banda, aquest diumenge la PAH d'Arbúcies (Selva) també ha organitzat una jornada de recolilda de firmes amb diverses taules per tota la població.