1 de 10

Arriben a un acord per aturar la vaga dels transports públics a Girona

per Redacció, 2 d'octubre de 2012 a les 11:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'octubre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Girona i el comitè d'empresa de Transports Metropolitans del Gironès (TMG) han arribat aquest dilluns a un preacord que evita la vaga del dimarts 2 d'octubre. L'acord només és per a la jornada de demà ja que la plantilla manté les protestes per als dies 9 i 16 d'octubre a més de la setmana de fires (inclòs l'1 de novembre). Els treballadors han cedit perquè l'ajuntament consultarà amb el gabinet jurídic la possibilitat de crear un pla de pensions propi per a l'empresa. Els treballadors continuen demanant, però, que s'apliqui el conveni col·lectiu tal i com es va aprovar i que es compensin -ja sigui amb mesures econòmiques o socials- les retallades que han patit.
 
TMG té una plantilla de 66 treballadors i el 87% ha votat aquest vespre a favor de desconvocar la vaga de demà. Les votacions s'han fet en dos torns i la darrera s'ha fet passades les deu de la nit.
 
Un cop desconvocada la primera jornada de vaga, la voluntat dels empleats és obrir una via de diàleg amb l'ajuntament per tal de decidir fórmules que els ajudin a "compensar" les retallades que han patit. El comitè d'empresa denuncia que, tot i no ser funcionaris, se'ls han aplicat les mateixes retallades que als treballadors públics.
 
El responsable del sector de carretera de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO de Girona, Josep Expósito, ha explicat que esperen que l'ajuntament es posi en contacte amb ells en les properes hores per tal d'avançar en les negociacions. Si no s'arriba a cap acord que plagui als treballadors, Expósito ja ha avançat que faran vaga tant el dia 9 com el 16 d'aquest mes i també durant una setmana de Fires de Sant Narcís.
Participació