Pilarín Bayés estrena un nou espai d'exposicions a Girona

L'equipament, anomenat Santa Caterina, està situat al carrer Joan Maragall de Girona, a l'edifici de la delegació del Govern

Redacció
27 de setembre del 2012
La Delegació del Govern de la Generalitat ha decidit dedicar un nou espai expositiu a l’Edifici obert a la ciutadania i a les entitats. El nou Espai Santa Caterina, que és així com s’anomenarà, està situat al carrer Joan Maragall, just en les dependències que fins ara ocupava la Llibreria de la Generalitat i s’inaugurarà amb una exposició dedicada a Pilarín Bayés.
 
El nou espai, gestionat per la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió, disposa de 167 metres quadrats, té accés i visualització directe des del carrer i està obert a les entitats gironines que vulguin proposar alguna mostra. Durant aquest estiu s’ha condicionat la sala per deixar-la totalment diàfana.
 
El nou Espai Santa Caterina està previst que obri les seves portes el 3 d’octubre amb l’exposició que porta per títol “Pilarín, 50 anys dibuixant per a tots”, una mostra que repassa la trajectòria de Pilarín Bayés que s’ha guanyat l’afecte i l’admiració de diverses generacions de nens i nenes de Catalunya. Ha il·lustrat al voltant de 700 llibres, traduïts a diversos idiomes, i ha treballat en infinitat de formats: auques, cartells, murals grans, sense oblidar la seva faceta d’escultora. L’exposició es podrà veure fins el 28 d’abril de 2013.
 
Aquesta mostra, una de les activitats programades dins l’Any Pilarín, es va exhibir de l’abril al setembre al Palau Robert, en escaure’s els 50 anys de feina i els 70 del seu naixement a la ciutat de Vic.
 
El relat de l’exposició es desenvolupa a través d’onze apartats i personatges: El meu pardal. 1964, El Zoo d’en Pitus. 1965, Antón Retaco. 1972, L’Espardenyeta. 1978, Institucions de Catalunya.1984, Petita història de Gaudí. 1985, Trobament de dos mons. 1992, La família Kouamé. 1997; En Patufet. 2002, Els lliris vermells de l’àvia Tilín. 2008, i L’illa del Far. 2010. Els personatges simbolitzen onze grans conceptes universals: la bellesa, la comunicació, la convivència, el coneixement, la identitat, la cultura, la universalitat, la generositat, la tradició, la ficció i la diversió.