Nadal hauria renunciat a ser vicepresident del Parlament

No confirma ni desmenteix la notícia, publicada avui per diversos mitjans, tot i que en declaracions a aquest mitjà assegura que "vol parlar amb els companys del grup parlamentari"

Joan Guirado
24 de setembre del 2012
Joaquim Nadal.
Joaquim Nadal. | Adrià Costa
Joaquim Nadal. Foto: Adrià Costa

El socialista Joaquim Nadal ha renunciat -segons diversos mitjans de comunicació- a la vicepresidència del Parlament de Catalunya, lloc que havia d'ocupar en substitució d'Higini Clotas, per decisió de Pere Navarro. El gironí va formalitzar la seva renúncia enviant una carta al líder dels socialistes catalans, que hauria arribat a Nicaragua -seu del PSC- fa tres dies.
 
Nadal, que fins fa unes setmanes era el president del grup, va ser substituït pel tarragoní Xavier Sabaté després dels canvis en la direcció del grup parlamentari socialista que va imposar el primer secretari, Pere Navarro, per tenir una direcció més pròxima al nucli dur socialista.
 
Amb la renúncia a ocupar aquesta posició a la mesa del Parlament, i donat que just després dels canvis al grup parlamentari va anunciar que no es tornaria a presentar a les eleccions autonòmiques -que es podrien celebrar en les properes setmanes-, tot apunta a que Nadal, posa així punt i final a una llarga trajectòria política, que l'ha portat a ser el màxim responsable de l'Ajuntament de Girona durant una colla d'anys, candidat a la presidència de la Generalitat i conseller de Política Territorial, entre d'altres.

En declaracions a Gironainfo.cat, Nadal ha explicat que no donarà més detalls d'aquesta notícia que "ni confirma ni desmenteix" fins que "no hagi parlat amb els companys del grup parlamentari". El socialista assegura que "no puc ni vull anar més enllà del que ja s'ha dit".