El GEIEG torna a gunayar el Torneig de l'Eix Transversal

Redacció MANRESA
24 de setembre del 2012
El Manresa RC va caure a la final contra el GEiEG.
El Manresa RC va caure a la final contra el GEiEG. | MRC
El Manresa RC va caure a la final contra el GEiEG. Foto: MRC

De les 15 edicions del torneig de rugbi de l'Eix Transversal celebrades fins ara, totes menys una les ha guanyat el GEIEG de Girona. De fet, aquest club gironí competeix a l'anomenada categoria Nacional (organitzada per la Federació Espanyola i amb equips de València, Catalunya i les Illes), mentre que la resta d'equips militen en categories inferiors: l'INEF de Lleida a Primera Catalana, i el Manresa RC i els Crancs de Vic a Tercera Catalana.

En aquesta ocasió, el torneig, que es juga de forma rotativa cada any en una ciutat diferent, es va disputar a Manresa per primera vegada. En semifinals l'equip del Bages va derrotar al d'Osona en un partit molt igualat i per un ajustat 5 a 0, mentre que el GEIEG va derrotar al Lleida també de forma ajustada, 15 a 12. En el partit per al tercer i quart lloc el Vic va perdre contra els lleidatans (21 a 5), i en la final els de Manresa van caure clarament derrotats davant els de Girona per 29 a 7. Finalment, en modalitat femenina només hi van participar les Fures de Manresa i l'INEF de Lleida que es van enfrontar en modalitat de Rugby a 7, amb victòria visitant.

Enguany, la celebració d'aquest torneig de Rugby a quatre clubs s'ha fet coincidir amb el partit anual d'Homenatge a Jordi Pintado que es celebra a Manresa des del 2003, any de la mort en accident de trànsit d'aquest jugador de Rugby manresà.

Els nois del Manresa tenen ara un parell de setmanes per preparar el primer partit de lliga que es jugarà el proper 6 d'octubre  a casa del CEU, a Barcelona.