El riu Ter s'omple durant la primera edició del Salt Kaiak Festival

Redacció
24 de setembre del 2012
La població gironina de Salt s'ha convertit aquest cap de setmana en la cita de referència en l'àmbit de la cultura i el piragüisme. La primera edició del Salt Kaiak Festival ha aplegat més de 300 persones que han gaudit d'una mostra de curtmetratges internacionals, diverses competicions i una de les proves més espectaculars al riu Ter, que ha fet obrir les comportes del pantà del Pasteral. "Des de fa temps el consistori ha apostar per tenir un tram preparat per fer piragüisme en aigües braves i ara, comencem a recollir els fruits", ha explicat el tinent d'alcalde de Salt, Robert Fàbregas. El consistori ja està treballant per repetir aquest festival l'any vinent.
 
El certamen ha tingut dues vessants, d'una banda una pràctica en aigües del Ter on s'han realitzat diverses proves de piragüisme i una altra vessant més cultural basada en una mostra de curtmetratges fets pels propis esportistes a diversos rius d'arreu del mon. Aquest acte es va realitzar el passat dissabte a la Casa de Cultura de les Bernardes anomenada 'Mostra de cinema de caiac'. Més de 50 persones de Nova Zelanda, Canadà, Noruega o França han participat en aquest festival que ha ofert cinc guardons per a les millors obres audiovisuals i ha comptat amb més de 200 assistents.
 
D'altra banda, aquest diumenge també s'ha realitzat una prova espectacular i d'alta dificultat, davant de la zona del Pasteral, on s'han obert els embassaments de Sau, Susqueda i El Pasteral.